Uutisen päiväys

31.10.2014← Takaisin

Suomen Cupin avauksessa ennätyksellinen osallistujamäärä

  Maastohiihdon kilpailukausi pyörähtää 8.–9. marraskuuta käyntiin jo totutusti Vuokatissa Suomen Cupin avauskilpailuilla. Lauantaina kilpaillaan sprintit, sunnuntaina viestit. Molempina päivinä hiihdetään vapaalla. Sprintteihin on ilmoittautunut 177 urheilijaa, viesteihin yhteensä 72 joukkuetta. Molemmat ovat uusia avausosakilpailun ennätyksiä.

  ”Sprinttiin on ilmoittautunut 40 urheilijaa enemmän kuin viime vuoden avauskilpailuun, viesteihin puolestaan 10 joukkuetta enemmän. Tämä on erittäin hyvä suuntaus, ja kertoo hyvin siitä, että Suomen Cup on vakiinnuttanut paikkansa”, kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo sanoo.

  Neljäs Suomen Cup -kausi tarjoaa kokonaisuudessaan SM-hiihtojen (Jämi ja Ruka) lisäksi mielenkiintoisia kilpailuja neljällä paikkakunnalla. Vuokatin jälkeen kautta jatketaan Rovaniemellä (22. –23. marraskuuta), jonka jälkeen Vantaa (17. –18. tammikuuta) ja Pyhäjärvi (21. –22. maaliskuuta).

  ”Tänä vuonna kausi on aiempaa tiiviimpi, kun kaikki osakilpailut käydään maaliskuun loppuun mennessä. Viikonlopuista kolme on yhden hiihtotavan viikonloppuja, sillä Vuokatin lisäksi molemmat kilpailut ovat vapaalla myös Vantaalla ja Pyhäjärvellä puolestaan hiihdetään pelkästään perinteisellä. Tulossa on jälleen mielenkiintoinen kausi”, Koivusalo sanoo.

  Koivusaloa ilahduttaa myös se, että myös maajoukkuehiihtäjät ovat alkukaudesta Vuokatissa ja Rovaniemellä hyvin edustettuina.

  ”Maajoukkuehiihtäjiä on todella hyvä kattaus jo Vuokatissa, enemmän kuin aikaisempina vuosina”, Koivusalo sanoo.

  Tämän hetken tiedon mukaan maajoukkuehiihtäjistä puuttuvat Vuokatin avauksesta vain Aino-Kaisa Saarinen, Krista Pärmäkoski ja Riitta-Liisa Roponen.

  Kausi sisältää viisi viestiä, kolme sprinttiä ja kuusi normaalimatkaa. Osakilpailuissa jaetaan pisteitä 30 parhaalle maailmancup-taulukon mukaan. Lopputuloksiin lasketaan mukaan kaikista osakilpailuista kootut pisteet. Sama sääntö koskee viestejä.

  Ohjelma:

  Lauantai 8.11. Sprintti (v)

  10.00 Karsinnat
  11.50 Alkuerät ja välierät
  13.21 Naisten finaali
  13.30 Miesten finaali

  Sunnuntai 09.11. Viestit (v)

  12.00 Naiset 3x4 km
  12.55 Miehet 3x6 km

  Lisätietoja avausviikonlopusta: http://www.vuokattievents.fi/suomen_cup