Uutisen päiväys

17.10.2017← Takaisin

Suomen Cup vankistaa asemaansa seurojen ja tiimien näyteikkunana

Maastohiihdon Suomen Cupin seitsemäs kausi käynnistyy 28. –29. lokakuuta tilanteesta, jossa jälleen yhä useampi tiimi on vahvistunut. Seuroille sekä niiden sidosryhmille Suomen Cupista on tullut yhteinen tavoite, johon panostetaan ja jonka ympärille rakentuu yhteisiä juttuja.

Ikaalisten Urheilijat on yksi uusista viesticupiin mukaan tulevista seuroista. Krista Pärmäkosken ympärille on rakentunut joukkue, jolta voi tulevina vuosina odottaa paljon. Ikaalisten Urheilijoissa ollaan innoissaan siitä, että seuran värit ovat tästä eteenpäin mukana myös viesticupissa.

– Ikaalisten Urheilijat on näkynyt ilahduttavan laajalla rintamalla viime vuosina yleisurheilussa, ja on hienoa, että hiihtopuolemme näkyvyys laajenee. Olemme iloisia, että moni kovan tason naishiihtäjä halusi seuraamme liittyä. Saimme kokoon joukkueen, josta on Ikaalisten Urheilijoille varmasti paljon iloa. Suomen Cup tuo seurallemme ja yhteistyökumppaneillemme monin tavoin näkyvyyttä, ja toivomme monen ikaalilaisten kannustavan upeaa joukkuettamme myös paikan päällä, Ikaalisten Urheilijoiden varapuheenjohtaja Kalle Mäkelä sanoo.

Miesten puolella Imatran Urheilijat on yksi niistä seuroista, jotka ilmoittavat realistiseksi tavoitteekseen palkintokorokesijat Suomen Cupeissa. Maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtosen tähdittämään ryhmään siirtyi tälle kaudelle Valkeakosken Hakasta Vesa Kallio.

– Tavoitteenamme on miesten joukkueella päästä podiumille, ja miksipä emme voisi taistella hyvänä päivänä jopa voitosta. Naisten joukkue on kehittelyn alla, jos 15 sakkiin pääsemme, se on hyvä. Suomen Cup on erinomainen juttu, jossa olemme koko ajan olleet innolla mukana. Ihmiset seuraavat täällä Imatran seudulla Suomen Cupia todella aktiivisesti. Hiihtäjien kannalta ajateltuna yhä useampi saa tilaisuuden olla esillä ja päästä tietynlaisiin arvokisoihin mukaan. Se on erittäin iso plusmerkkinen tekijä, Imatran Urheilijoiden varapuheenjohtaja ja imatralaisen huippuhiihdon vahva hahmo Kari Ahonen sanoo.

Suomen Cupissa järjestäjäpaikkakunnat ovat tällä kaudella Vuokatti, Rovaniemi, Vantaa, Vöyri, Ruka ja Taivalkoski. SM-kilpailut järjestetään Vantaalla ja Taivalkoskella. Cupissa jaetaan viime vuoden tapaan hiihtäjille palkintorahoja kaikkiaan 70 000 euroa.

– Suomen Cupin osalta paketti on hyvin kasassa. Odotan erityisesti viesticupeista kaikkien aikojen mielenkiintoisimpia. Mukavaa että seurakentässä on positiivista virettä, kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo sanoo.

Kuva: Timo Mikkola (kuvassa vasemmalta Ville Ahonen, Vesa Kallio ja Lari Lehtonen)

Suomen Cupin kauden ohjelma:

Vuokatti 28.–29.10.2017 Kauden avaus
la sprintti N ja M V                                         
viesti N 3 x 4 km V, M 3 x 6 km V

Rovaniemi 18.-19.11.2017                                                         
la N 6 km P, M 9 km P                                                                
su N 9 km V, M 15 km V takaa-ajo

Vantaa 12.–14.1.2018 SM-kisat
pe pariviestit N ja M V          
la N 10 km V, M 15 km V väliaikalähtö                    
su skiathlon N 7,5 + 7,5 km, M 10 + 10 km

Vöyri 20.–21.1.2018                                                                           
la viesti N 3 x 5 km P, M 3 x 7,5 km P
su N 20 km P, M 30 km P yhteislähtö          

Ruka 24.-25.3.2018      
la viestit N 3 x 5 km P, M 3 x 7,5 km P                                       
su N 10 km, M 20 km V yhteislähtö

Taivalkoski 6. – 8.4.2018 SM-kisat / Finaalit
pe sprintti N ja M P
la N 3 x 5 km (1 P + 2 V), M 4 x 10 km (2 x P + 2 x V)
su N 30 km P, M 50 km P väliaikalähtö

Lisätietoja: www.hiihdonsuomencup.fi

Somessa:

Facebook: @hiihdonsuomencup

Instagram: @hiihdonsuomencup

Twitter: @schiihto

#schiihto