Uutisen päiväys

18.5.2018← Takaisin

Seitsemäs Suomen Cup -kausi onnistuneesti läpi

Suomen Cup eli kotimainen maastohiihdon kilpailusarja järjestettiin kaudella 2017-2018 seitsemättä kertaa. Kauteen mahtui kuusi eri kilpailupaikkaa ja 14 osakilpailua, joista seitsemän oli normaalimatkan kilpailuja, viisi viesti- ja kaksi sprinttikilpailuja.

Tällä kaudella kilpailupaikkakunnat olivat Vuokatti, Rovaniemi, Vantaa, Vöyri, Ruka ja Taivalkoski. SM-hiihdot järjestettiin Vantaalla ja viimeisimpänä Taivalkoskella. Palkintorahoja kauden aikana jaettiin noin 70 000 euroa.

”Hyvä, tasapainoinen ja mielenkiintoinen kausi. Kaikki kisat saatiin vietyä suunnitellusti läpi ja tästä iso kiitos järjestäville seuroille. Viestit kiinnostavat mukavasti seuroja ja maajoukkuehiihtäjät hyvin mukana kokonaisuudessa. TV-katsojaluvutkin ovat erinomaisella tasolla”, kommentoi kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo.

Suomen Cupin henkilökohtaiset kokonaisvoitot veivät Anne Kyllönen ja Ari Luusua.

"Todella tärkeää, että voitin. En ole aikaisemmin siihen pystynyt, vaikka on ollut hyviäkin kausia. Kausi oli vaihteleva. Se lähti hyvin käyntiin, mutta sitten sairastelut sotkivat. Toivottavasti tästä lähtee hyvä boosti seuraavaan kauteen”, Kyllönen sanoi Suomen Cupin päätöskilpailun jälkeen.

Suomen Cupin kokonaistulokset, naiset

”Kokonaiskisassa oli hyvä rahapalkinto. Nyt palkitaan, että kun on päätä hakannut seinään ja hiihtänyt kaikki matkat”, Luusua totesi kilpailusarjan päätteeksi.

Suomen Cupin kokonaistulokset, miehet

Kainuun Hiihtoseura vei nimiinsä naisten viesticupin kokonaiskilpailun, kun taas miesten puolella voitti jo toistamiseen Jämin Jänne.

Viesticupin kokonaistulokset, naiset

Viesticupin kokonaistulokset, miehet

http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/