Uutisen päiväys

13.1.2020← Takaisin

Suomen Cup jatkuu Vantaalla – Lepistöllä ”kaikenlaisia muistoja", Kartano nauttii IK:n viestipanostuksesta

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu Vantaalla tiistaina ja keskiviikkona iltakilpailuilla, jolloin ohjelmassa on tiistaina 5/10 kilometriä perinteisellä ja keskiviikkona viestit. Kisajärjestäjät ovat tehneet haastavissa sääolosuhteissa valtavasti töitä tapahtuman järjestämisen eteen.

Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö on yksi hiihtäjistä, joka saapuu Vantaalle noin viikko Tour de Skin jälkeen. Lepistölle hiihtokiertue oli uran ensimmäinen ja antoi nuorelle urheilijalle tärkeää kokemusta muutenkin kuin kovien kisojen muodossa.

Kun tulee lyhyeen aikaan noin paljon kisoja, näkee mitä tapahtuu elimistössä ja miten kroppa toimii. Tulee rutiinia maailmancupin toimintatapoihin kaluston testaamisen ja aikataulujen suhteen, Lepistö tuumii ja kokee kehittyneensä hiihtäjänä tälle kaudelle.

Hakunilasta Lepistöllä on ”kaikenlaisia muistoja”.

– Välillä on mennyt paremmin ja välillä huonommin. Ihan mukava kisapaikka, hieno päästä ihan pääkaupunkiseudulle hiihtämään kilpaa, Lepistö sanoi.

– Toivon mahdollisimman hyviä suorituksia. Viestissä lähdetään parantamaan siitä mihin Vuokatissa jäätiin, siellähän en itse ollut. SM-viesteissä tähtäämme kuuden joukkoon, näissä Suomen Cupeissa tavoitteena on saada nuoria miehiä koviin paikkoihin ja sitä kautta kehitystä ja kokemusta pojille. Itseäni se ainakin on auttanut. Se antoi nuorempana itselleni potkua tekemiseen, kun pääsi hyvissä paikoissa hiihtämään, Lepistö muistelee.

Kartano IK:n viestijoukkueesta: ”On vienyt omaakin hommaa eteenpäin”

Suomen Cup on tuonut usealle seuralle kovia viestijoukkueita, jotka ovat kehittyneet vuosi vuodelta. Yksi tällainen on Ilmajoen Kisailijat, joka on viesteissä mukana neljättä vuotta. Yksi seuran nousevista nimistä on Antti Kartano, joka arvostaa kotiseutunsa viestipanostusta korkealle.

– Se on ollut hieno homma. Tuli itsellekin sopivaan saumaan. Se on vienyt omaakin hommaa eteenpäin, reilut neljä vuotta Rovaniemellä asunut ja opiskellut Kartano sanoo.

Hän valmistui viime keväänä rakennustekniikkainsinööriksi. Nyt hän on päätoiminen hiihtäjä, joka on pari vuotta tehnyt tiivistä yhteistyötä valmentajansa Ari Luusuan kanssa. Yhteistyön ensimmäisenä vuotena Kartanon tavoite oli armeijan ja sairastelujen rikkomien vuosien jälkeen saada ehjä kausi ja hyvää harjoittelua. Se onnistui.

– Olen mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla, muun muassa voiman kautta olen saanut terävyyttä hiihtooni. Kesällä löimme lukkoon, että tammikuun pertsan kisat ovat päätavoitteitani. Sitä kohden olemme hyvin menossa, Kartano sanoi tyytyväisenä.

Ilmajoen Kisailijoilla on Vantaalla kaksi viestijoukkuetta.

– Pitää hiihtää ensin henkilökohtainen matka kovaa, että varmistan paikan ykkösjoukkueessa. Odottavaisin mielin, lähdetään kamppailemaan hyvistä sijoista henkilökohtaisella matkalla ja toivottavasti pääsisi ykkösjoukkueen kanssa kamppailemaan siitä mihin Vuokatissa jäätiin (viestissä kolmas).

Ilmajoen Kisailijat oli viime vuonna Suomen Cupin kokonaispisteissä kuudes, toissa kaudella kahdeksas.

– Joukkueen suorituksissa selkeä nousujohteisuus on ollut näkyvissä. Joukkueessa on myös onneksi laajuutta ja sitä kautta ”särkymävaraa”, joukkueen huoltaja Janne Hakala sanoo.

Tiimillä on ollut yhteisleirejä, lisäksi seura tekee kilpailuissa tiivistä yhteistyötä kaikin tavoin.

– Rakennamme joukkuetta, joka antaisi mahdollisuudet pärjätä yksilökisoissa. Joukkueessa on hyvä sävel ja buusti päällä, Hakala sanoo.

Lähtölistat tiistaille

Kuva: Touho Häkkinen (IK:n kolmikko Vuokatin Suomen Cupin avauksessa kolmossijan jälkeen)