Uutisen päiväys

6.11.2013← Takaisin

Suomen Cup avaa maastohiihtokauden viikonloppuna

Kotimainen maastohiihtokausi alkaa todenteolla jälleen Vuokatissa, jossa hiihdetään viikonloppuna Suomen Cupin mielenkiintoiset avausosakilpailut. Lauantaina ohjelmassa on perinteisen hiihtotavan sprintit, sunnuntaina viestit. Viivalla on tukku maan parhaita hiihtäjiä, joista yksi mielenkiinnolla avausta odottava on Oulun Hiihtoseuran Lasse Paakkonen.

”Mielenkiinnolla taas hyökätään, aina voittoa lähdetään hakemaan. Itseluottamuksen kannalta olisi tärkeää suoriutua hyvin, vaikka enemmän olenkin kääntänyt jo Olokselle katseita”, Paakkonen viittaa seuraavaan viikonloppuun.
Paakkosen syksy on ollut vaihteleva. Virustauti syyskuun lopulla vaikutti siihen, että suunnitelmissa ollut korkean paikan leiri Italiassa vaihtui harjoitteluun kotimaassa. Jyväskylässä asuva hiihtäjä on kuitenkin löytänyt siitä hyvät puolet.
”Nyt olemme olleet Lassilan Kallen kanssa Levillä pari viikkoa äärimmäisen hyvissä olosuhteissa”, Paakkonen kehuu ja kiittää Lassilaa kaikin puolin hyväksi leiriseuraksi.
Paakkoselle mielenkiintoa viikonlopussa riittää myös sunnuntaina viesteissä. Hänen edustamansa Oulun Hiihtoseura vahvistui viime kaudesta, sillä aiemmin Kuhmo-Skissä hyvin viestejäkin hiihtänyt Kusti Kittilä siirtyi seuran riveihin.
”Viestistäkin tulee mielenkiintoinen. Jos kaikki onnistuu, meillä on hyvät mahdollisuudet. Tavoitteena on yltää kolmen joukkoon Suomen Cupin viesteissä”, Paakkonen kertoo vahvistuneesta porukasta innoissaan.
Viime vuonna Suomen Cupin kokonaiskilpailun voittajat olivat Riitta-Liisa Roponen ja Sami Jauhojärvi. Heistä Jauhojärvi on mukana jo Vuokatissa, Roponen puolestaan avaa Suomen Cupin osalta kautensa Rovaniemellä. Viesticupien voittoja puolustavat Jämsänkosken Ilves miehissä ja Hämeenlinnan Hiihtoseura naisissa.

Avauskilpailuihin on ilmoittautunut 63 naista ja 86 miestä. Naisten viestiin on lähdössä 25 joukkuetta, miesten viestiin 41. Yle televisioi kilpailut molempina päivinä. Lauantaina lähetysaika on 12.05–13.50 ja sunnuntaina 11.25–13.30.

Aikataulu, lähtölistat ja tulokset
Suomen Cupin ohjelma