Uutisen päiväys

13.3.2016← Takaisin

Suomalaisten maailmancup-kaudelle loistava päätös

Maastohiihdon maailmancupin sesonki huipentui lauantaina Canmoressa, jossa ohjelmassa oli Ski Tour Canada -kiertueen kahdeksas kilpailu. Krista Pärmäkoski huipensi tourin neljänteen ja Matti Heikkinen kuudenteen sijaan.

Maailmancupin loppupisteissä upeasti neljänneksi päätynyt Krista Pärmäkoski piti naisten kauden viimeisessä kilpailussa loistavaa vauhtia, sillä suomalainen oli naisten kymmenen kilometrin perinteisen kisan nopein hiihtäjä.

“Raskas päivä, raskas kisa, todella hidas oli latu. Varmasti näkyi kyllä kaikilla tuo lopun kuormitus, oli kyllä tosi taistelua. Ihan yllätyin, että hiihdin nopeimman ajan”, Pärmäkoski hehkutti kisan tauottua.

“Luotin, että loppua kohden pystyy kiristämään ja loppukirissä varmaan pesin (Therese) Johaugin päänahan ajoissa, oli kyllä mahtavaa. En olisi uskonut, että neljännelle sijalle pystyn nousemaan tänään. Tänään oli onni omalla puolella, aivan tosi mahtava kisa”, Suomen maastohiihdon kauden ykkösnimi summasi.

Kiertueen kolme nopeinta hiihtäjää olivat norjalaisia, sillä Therese Johaug kuittasi kahdeksan kisaa sisältäneen turneen voiton. Heidi Weng oli kakkonen ja Ingvild Flugstad Östberg kolmas, suomalaisista Kerttu Niskanen taisteli seitsemänneksi, Anne Kyllönen kahdeksanneksi ja Laura Mononen 14:nneksi.

Kanadan kiertueen kärkikolmikko oli myös maailmancupin kokonaiskisan kärkitrio sillä erotuksella, että Östberg päätyi pisteissä kakkoseksi ja Weng kolmanneksi. Pärmäkoski oli siis neljäs, kymmenen joukkoon suomalaisista ylsivät myös yhdeksännen sijan Niskanen ja 10:nneksi yltänyt Kyllönen. Pisteille kampesi yhteensä kahdeksan suomalaisnaista.

Maailmancup-kauden päättäneen kiertueen voiton miehissä vei Norjan Martin Johnsrud Sundby. Venäläinen Sergei Ustjugov oli Kanadan kiertueen kakkonen ja norjalainen Petter Northug jr. kolmas. Upeaa jälkeä Kanadassa tehnyt Matti Heikkinen oli päätöskisan toiseksi nopein ja kiertueen lopputuloksissa kuudes, Lari Lehtosen loppusijoitus oli 24:s.

Sundby voitti myös kokonaiscupin ennen Northugia ja Kanadan tourilla yhdeksänneksi päätynyttä Norjan Finn Hagen Kroghia. Miehissä pisteitä keräsi kaikkiaan peräti 17 suomalaishiihtäjää, parhaana 17:nneksi yltänyt Heikkinen.

“Se oli varmasti minun urani raskain 15 kilometriä olosuhteiden puolesta. Välillä tasaisellekin hiihdettiin vuorohiihtoa, siinä mielessä äärimmäinen kestävyystesti tällaisen tourin ja kauden lopuksi. Ihan hyvä henkilökohtainen veto ja nousu ilmeisesti kuudenneksi koko tourilla. Tähän on hyvä päättää kausi, kiittää ja kumartaa kaikkia tukijoita”, Heikkinen pohti heti kisan loputtua.

Sinivalkoisten hiihtäjien osalta kausi ei ole täysin ohi, sillä luvassa on vielä taistelu Suomen mestaruuksista.

“Hyvä fiilis jäi, tähän on kiva lopettaa kausi. Toki nyt näyttää kunto itsellä olevan hyvä. Kiva päästä kotiin, SM-kisat vielä tulossa ja niihin kova panostus”, Pärmäkoski päätti.

“Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti kevään SM-kisoja ja lyhyttä lomaa”, Heikkinen puolestaan summasi.

Linkit:
Ski Tour Canada -kiertueen lopputulokset, naiset
Ski Tour Canada -kiertueen lopputulokset, miehet

Maailmancupin loppupisteet, naiset
Maailmancupin loppupisteet, miehet

Krista Pärmäkosken kommentit
Laura Monosen kommentit
Anne Kyllösen kommentit
Kerttu Niskasen kommentit

Lari Lehtosen kommentit
Matti Heikkisen kommentit

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Krista Pärmäkoski vasemmalla.