Uutisen päiväys

16.3.2011← Takaisin

Suomalaissprintterit yltivät välieriin Tukholmassa

  Kaksi suomalaishiihtäjää nähtiin Tukholman maailmancupin perinteisen sprintin välierissä. Finaaleihin asti suomalaiset eivät selvinneet, Matias Strandvallin ja Aino-Kaisa Saarisen tie päättyi välieriin. Aika-ajoista jatkoon selvisi kaikkiaan 6 suomalaista, kun naisista 30 parhaan joukkoon selviytyi Saarisen lisäksi Kerttu Niskanen, Pirjo Muranen ja Anne Kyllönen, sekä miehistä Starndvallin lisäksi Sami Jauhojärvi.

  Aino-Kaisa Saarinen oli lopputuloksissa päivän paras suomalainen sijoituttuaan kahdeksanneksi. Hyvän karsinnan ja puolivälierähiihdon jälkeen Saarisen päättyi harmittavasti välieriin, Saarinen jäi välierässään neljänneksi ja jääden aikavertailussa vain 0,2 sekuntia finaalipaikasta.

  –  Tavoitteena tänään oli finaalipaikka ja siitä jäin harmittavan vähän, hiihto oli parempaa kuin viime viikonloppuna, siellä varmaankin vielä edellisviikolla ollut tauti hiukan vaikutti hiihtämiseen. Tämänpäiväinen antaa taas toiveita viikonloppua ajatellen, viikonloppuna lähdetään taistelemaan hyvistä sijoituksista. Perjantaina Falunissa prologi 2,5 km perinteisellä on minulle hyvä matka, pursuit on vähän ehkä arvoitus, mutta kunto ja taistelutahto ovat viikonloppua ajatellen kohdallaan, Saarinen totesi Tukholman sprinttikisan päätteeksi.

  Matias Strandvall oli lopputuloksissa päivän toiseksi paras suomalainen sijoituttuaan kymmenenneksi. Strandvallin tie katkesi välieriin Saarisen tavoin, Strandvall sijoittui omassa välierässään viidenneksi.

  –  Parempaa hiihtoa kuin viime viikonloppuna, Salpausselän kisoista jäi vähän harmittamaan kun kolaroinnin takia ei päässyt esittämään ihan kaikkea. Tänään sain kyllä kaiken irti, aika-ajot ja ensimmäinen erä menivät ihan hyvin, välierässä olin jo sen verran hapoilla ettei paukut enää finaaliin asti riittäneet, Strandvall kertoili Tukholman sprinttikisan päätteeksi.

  –  Tukholman sprinttirata on aivan huippu, lyhyt rata jossa kuitenkin pari hyvää nousua. Hienoa että päivän voittajakin hiihti pitovoiteilla, jos olisin päässyt finaaliin olisin itsekin ehdottomasti valinnut pitovoidellut sukset. Viikonloppua kohti mennään sillä ajatuksella, että omaan maailmancup piste-ennätykseen on vielä jonkun verran matkaa ja varsinkin perjantailta olisi mukava ottaa lisää maailmancup-pisteitä. Lauantai ja sunnuntai eivät minulle ole parhaita mahdollisia matkoja, mutta ne toimivat erittäin hyvänä harjoituksena seuraavan viikonlopun SM-kilpailuja ajatellen, Strandvall totesi matkalla Faluniin.

  Majdic ja Jönsson päivän voittajat

   

  Naisten Tukholma sprintin valtiaaksi hiihti Petra Majdic ylivoimaiseen tapaan, kakkoseksi Norjan Marit Björgen ja kolmostila myös Norjaan, Maiken Caspersen Fallalle.

  Miesten päivän voittajaksi hiihti sprintticupia johtava Ruotsin Emil Jönsson. Kakkoseksi Norjan Petter Northug ja kolmanneksi Norjan Ola Vigen Hattestad.

  Pirjo Muranen, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen putosivat jatkosta puolivälierissä. Krista Lähteenmäki (35:s) ja Riikka Sarasoja (42:s) putosivat jo karsinnassa.

  Miesten sprintissä Sami Jauhojärvi putosi jatkosta puolivälierissä. Matti Heikkisen (31:s) taival katkesi jo karsintavaiheessa.


  Suomalaisten loppusijoitukset, Tukholma:
  Naiset:

  8) Aino-Kaisa Saarinen
  17) Pirjo Muranen
  18) Kerttu Niskanen
  27) Anne Kyllönen
  35) Krista Lähteenmäki
  42) Riikka Sarasoja

  Miehet:
  10) Matias Strandvall
  24) Sami Jauhojärvi
  31) Matti Heikkinen

  Suomen Maastohiihto ry
  Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi