Uutisen päiväys

28.12.2013← Takaisin

Kyllönen nopeimpana suomalaisena kuudes Tour de Skin prologilla

Tour de Ski starttasi lauantaina Oberhofin prologilla. Naisilla avausmatka oli vapaan kolme kilometriä. Anne Kyllönen oli nopein suomalainen sijoittumalla kuudenneksi ja Aino-Kaisa Saarinen sijoittui seitsemänneksi. Kokonaisuutena suomalaisnaisten lauantai sujui vauhdikkaasti: seitsemästä kisaan startanneesta kymmenen joukkoon hiihti kolme, kuudentoista joukkoon peräti viisi suomalaisnaista.

Tour de Skin avauskisassa Oberhofissa jännitettiin koko viikko lumenpuutteen takia. Oberhofin latu lyhennettiin 1,5 kilometriin ja sillä hiihdetään lauantain prologin lisäksi myös sunnuntain kisa, joka muutettiin perinteisen 9 kilometrin takaa-ajosta vapaan sprintiksi.
Suomalaisnaisista vauhdikkain lauantaina oli kuudenneksi hiihtänyt Anne Kyllönen.
- Alussa vähän jännitti. Tämä on mulle vaikein kisa, kun kolme kilometriä ja yksin pitää hiihtää. Olosuhteet oli mitä oli, mutta yritin keskittyä vain tulevaan kisaan. Ennen kisaa etsin alustalle sopivaa suksea. Testatessa latu oli pöpperöinen, mutta se suolattiin, mikä muutti alustan kovaksi. Se oli minun tekniikan kannalta erittäin hyvä, sillä saan parhaat ominaisuuteni silloin esiin. Touria lähden nyt hiihtämään kisa kerrallaan, jokaisesta kisasta tavoittelen parasta mahdollista tulosta ja jokainen startti on yhtä tärkeä. Toivotaan, että se näkyy sitten lopputuloksissakin. Kisaohjelman muuttuminen ei oikeastaan haittaa yhtään. Kun en asioihin voi vaikuttaa, niin en anna niiden häiritä. Keskityn kisa kerrallaan niihin, mitä on tulossa, Kyllönen kertoo.
Asiagon maailmancup-viikonlopun jälkeen pikaisesti veljensä perheen luona lomaillut Kyllönen kiitteli loistavaa joulutaukoa.
- Hyvinkäällä oli hirmu hyvä palvelu. Pyykit pestiin valmiiksi ja ruokaa riitti. Oli aivan mahtava levätä kaikki huimat kolme päivää. Oli ihan paras joululahja, en olisi voinut enempää toivoa,  Kyllönen kiittelee.

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui vapaan hiihtotavan prologissa seitsemänneksi.
- Startti startilta tuntuu paremmalta. Taas yksi kova kilpailu ja taa mentiin eteenpäin. Toivottavasti huomenna saan mahdollisimman monta starttia, Saarinen kommentoi.
Sunnuntain kisan muuttuminen yhdeksän kilometrin perinteisen takaa-ajosta vapaan sprintiksi ei juuri huippu-urheilijan elämää heilauttanut.
- FIS teki päätöksen ja pulinat pois. Olisin mielelläni hiihtänyt alkuperäisen ohjelman mukaan, mutta minä tarvitsen nyt kisoja, ihan sama onko se sitten perinteisellä vai vapaalla. Ei vaikuttanut henkisesti mitenkään valmistautumiseen. Toki jatkossa soisin, että kisajärjestäjiltä vaadittaisiin säilölunta, että varmistetaan lumitilanne, jos on heikkoja alkutalvia. Ja sitä olisi kontrolloitava. Helmi-maaliskuussa lumet säilöön ja organisaatio varmistaa, että näin on myös tehty. Toukokuussa on vähän myöhäistä miettiä tulevan kauden lumitilannetta, Saarinen nauraa.

Suomalaisnaisten hyvää menestystä täydensi Kerttu Niskasen kymmenes sija. Riitta-Liisa Roponen sijoittui 15:nneksi, Krista Lähteenmäki 16:nneksi.
Riikka Sarasoja-Lilja hiihti 31:nneksi ja Laura Mononen 53:nneksi.