Uutisen päiväys

14.12.2013← Takaisin

Niskanen viides, suomalaisnaisilla hyvä päivä Davosin vapaalla

Suomalaisnaisilla oli loistava päivä Davosin maailmancupin 15 kilometrin vapaalla. Kaikki hiihtivät maailmancup-pisteille, kolme parasta reilusti kymmenen sakkiin. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi viidenneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen.

Maastohiihdon maailmancupin Davosin 15 kilometrin vapaan kisa sujui suomalaisittain valoisissa merkeissä: kolme naista kympin sakkiin ja kaikki pisteille.
Kerttu Niskanen hiihti parhaana suomalaisena viidenneksi jääden kisan voittaneesta Norjan Marit Björgenista 58,9 sekuntia.
- Hyvä fiilis oli hiihtää ja olen tyytyväinen. Minä kyllä tykkään Davosin radasta, kun on selkeät nousut ja saa töitä tehdä. Mukavaa loivapiirteistä nousua, joka sopii hyvin mun vapaan hiihdolle. Hapot oli hallittavissa, tuntui hyvältä alusta loppuun asti. Suksi toimi tänään hyvin, kiitokset huollolle. Huomenna on ohjelmassa minulle haastava vapaan sprintti. Viivalle lähden ja taistelemaan, Niskanen kommentoi.
Suomalaisnaisten keskinäinen kilpailu oli tiukkaa, sillä kuudenneksi sijoittui Krista Lähteenmäki.
- Oli pirteätä menoa alusta saakka, olen tyytyväinen. Tietysti tällainen on mulle aina arvoitus, kun tulimme vasta maanantaina Lillehammerista tänne korkealle ja yleensä minun pitää olla yhdeksän päivää korkealla ennen kuin lähtee kulkemaan. Toiselle kierrokselle lähtiessä vasen jalka puutui, oli sen verran nopea alusta, mutta hyvin se jalka roikkui mukana maaliin saakka, Lähteenmäki nauroi kisan jälkeen.

Nousujohteisen kisan hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen kiristi vauhtia loppua kohti ja hiihti seitsemänneksi Jälkimmäinen puolikas sujui noin kymmenen sekuntia ensimmäistä vauhdikkaammin (18:32,0 ja 18:21,9).
- Oli pakko lähteä rauhallisemmin ihan jo sen takiakin, että ollaan korkealla. Ei ollut itsetunto kohdillaan alkukauden jälkeen, niin oli pakko lähteä tunnustellen matkaan. Älyttömän hyvältä tuntuu, kyllä se tästä nyt lähtee kulkemaan, Roponen iloitsi.
- Toni (henkilökohtainen valmentaja) on koko ajan sanonut, että mitään ongelmaa ei ole, kyllä se sieltä lähtee. Olen minä sen tiennyt, enkä ole huolestunut, mutta on nyt selvästi helpompi jatkaa kautta. Nyt minä lähden Livignoon ja huomenna hiihdän La Sgambedan.

Suomen maajoukkueessa muutama urheilija on kärsinyt kuluneella viikolla vatsataudista. 26:nneksi hiihtänyt Anne Kyllönen on toistaiseksi taudilta säästynyt, mutta ihmetteli lauantaina velttoa oloaan.
- Mietityttää tietysti, onko se mullekin tulossa, mutta ei minulla ole kyllä mitään oireita. Tänään oli flegmaattinen olo kropassa, ei oikein pystynyt puristamaan, eikä ollut iskua hiihdossa, Kyllönen kertoo.
- Mutta tämä on yksi minulle vaikeimpia matkoja: 15 kilometriä vapaalla ja väliaikalähtönä. Toivotaan, että tämä kisa aukaisi paikkoja ja huomenna olisi virkeämpi olo kropassa.
Vatsataudista toipuva Aino-Kaisa Saarinen hiihti niin ikään maailmancupin pisteille sijoittuen 28:nneksi.
- Tasapaksu hiihto. Minulla oli mahatautia eilen ja olin iloinen, että pääsin hiihtämään. Mutta ei tämä mitään hyvää hiihtoa ollut. Teknisesti meni hyvin, mutta ei saa vaan irti enemmän.

Tulokset: