Uutisen päiväys

8.1.2015← Takaisin

Suomalaismiehet pettyivät Toblachin takaa-ajossa

  Iivo Niskaselle jäi hiihdosta "kaksijakoinen tunnelma". Perttu Hyväriselle taas yksijakoinen: "nyt ei vaan kertakaikkiaan onnistu mikään".

  Iivo Niskanen sijoittui kuudenneksitoista ja Perttu Hyvärinen sijalle 49 Italian Toblachissa käydyssä Tour De Skin 25 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Niskanen oli pitkään mukana kamppailemassa sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon, mutta putosi lopulta letkasta ja sijoittui lopulta sijalle 16. Kilpailun voitti loppukirikamppailun jälkeen tuttu mies, Norjan Petter Northug.

  "Ensimmäinen kymppi meni hyvin ja väline oli erityisen hyvässä iskussa. Sen jälkeen ei enää luistanut. Sitten siinä viidentoista kilometrin jälkeen alkoi matkanteko tökkiä ja putosin letkan kyydistä, ei vaan riittänyt energia tuon kummemmin. Loppumatka sujui taas ihan hyvin."

  "Ainakin tämä kehittää kun joutuu koko ajan urheilemaan äärirajoilla. Sanotaanko että aika kaksijakoiset tunnelmat", Niskanen päätti.

  Perttu Hyvärisen tunnelma kilpailun jälkeen oli taas hyvin yksiselitteinen. Urheilijan odottama 25 kilometrin kilpailu meni sekin eri tavalla kuin piti mennä.

  "Ei onnistu mikään nyt. Ei kertakaikkiaan onnistu. En tiedä onko paineita, mutta minkään kokemattomuuden piikkiin tätä on turha laittaa. Kun kilpailemaan lähdetään, se on selvä tilanne että sitten pitää tehdä parhaansa. Tourilla ei ole tuuriakaan", Hyvärinen sadatteli.

  Iivo Niskanen jäi kaksi minuuttia ja 36 sekuntia Petter Northugista, Perttu Hyvärisen ero kasvoi lähes kymmeneen minuuttiin. Eroa oli lopulta 9 minuuttia 33 sekuntia.

  Tourilla on huomenna välipäivä.