Uutisen päiväys

31.7.2014← Takaisin

Suomalaisilta hyvä avaus Blink festivalilla

  Lysebotn Opp –kisalla käynnistynyt Blinkfestivalen 2014 eli kolmipäiväinen rullahiihtokisa alkoi suomalaisittain lupaavasti, kun Kaisa Mäkäräinen ja Kerttu Niskanen taistelivat kolmannesta sijasta. Ratkaisu nähtiin parisataa metriä ennen maalia, Mäkäräinen sijoittui kolmanneksi ja Niskanen neljänneksi.

  Blink skifestivalen on kolmipäiväinen rullahiihtokisa Norjassa. Avauspäivän 7,5 kilometrin vapaan kisa käydään yhteislähtönä. Avausmatka hiihdetään ylämäkeen ja nousumetrejä kertyy huimat 640 ja matkalla vuonolta huipulle on 27 tiukkaa mutkaa.
  Viime vuonna avausetapin voittanut Kaisa Mäkäräinen sijoittui nyt kolmanneksi. Maajoukkuehiihtäjä ja olympimitalisti Kerttu Niskanen sijoittui Mäkäräisen kannoilla neljänneksi. Kisan voitti Yhdysvaltojen Elizabeth Stephens ja toiseksi hiihti Norjan Kristin Størmer Steira

  Muista kisaan osallistuvista suomalaisista Krista Lähteenmäki hiihti 9:nneksi ja Aino-Kaisa Saarinen 14:nneksi.

  Iivo Niskanen oli parhaana suomalaismiehenä 18:s ja Juho Mikkonen hiihti 54:nneksi. Miesten nopein oli Maurice Manificat ja toiseksi sijoittui Martin Johnsrud Sundby. Blink jatkuu perjantaina naisten 10 ja miesten 15 kilometrin kisoilla ja huipentuu Sandnesin keskustassa lauantaina sprinttikisaan.

  Naisten tulokset
  Miesten tulokset