Uutisen päiväys

11.1.2020← Takaisin

Suomalaisilla huonoa tuuria Dresdenissä - sekä Lylynperä että Pärmäkoski kaatuivat vauhdikkaalla radalla

Saksan Dresdenissä nähtiin jännittävät sprintit, 4 suomalaista ylsi mukaan erävaiheisiin. Parhaana Katri Lylynperä 12. sijalla.

Katri Lylynperä hiihti elämänsä hiihdon ja ylsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupissa välieriin. Harmittava kaatuminen kuitenkin söi Lylynperän mahdollisuudet finaalipaikasta.

”Hyvää menoa tänään ja uran ensimmäinen välieräpaikka, eihän siihen voi olla muuta kuin tyytyväinen. Alkuerässä löytyi niinkin hyvin jalkaa että pystyin nostamaan itseni toiseksi. Välierässä maalisuoralla sitten omaan virheeseen kaaduin ja siinä meni mahdollinen kymppisakin sijoitus tänään. Jalka oli tänään hyvä ja siihen voi olla tyytyväinen.”

Naisten neljännessä välierässä hiihtäneellä Krista Pärmäkoskella oli myös huonoa tuuria matkassa, kun kisan puolessa välissä hän joutui sumpun keskelle ja kaatui. Sitä myöten myös kaatuivat toiveet välieristä, sillä hän oli eränsä viimeinen.

”Ihan positiivinen päivä, hyvä jalka alkuerässä. Aika-ajo ei ehkä ollut yhtä hyvä kuin eilinen avaava veto. Poikkeuksellisesti tein avaavan vedon vasta edellisenä päivänä sillä olosuhteet oli sen verran haastavat Suomessa. En ole ennen hiihtänyt täällä ja se näkyi varmaan vähän aika-ajoissa. Erässä harmittava kaatuminen, mutta se kuuluu tähän lajiin, pystyssä on pysyttävä. Huomenna sitten on aika speciaali kisa, kun vedetään kuusi hiihtoa, odotan sitä innolla. Näyttäisi että taudista on toivuttu ja vire on hyvä,” sanoi tyytyväinen Pärmäkoski kisan jälkeen.

Karsinnassa mukana olleet Jasmi Joensuu sekä Tiia Olkkonen eivät selvinneet mukaan erävaiheisiin.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn ennen Slovenian Anamarija Lampicia ja maanaistaan Maja Dahlqvistia.

Tulokset  

Miehissä välierät jäivät tänään haaveeksi

Ensimmäisessä erässä viidenneksi hiihtänyt Joni Mäki koki, että Planican jälkeinen sairastuminen on verottanut herkkyyttä.

”Vähän heikompi päivä tänään. Karsinnasta lähtien oli raskasta, erässä tuntui hieman paremmalta. Huonot linjavalinnat ja pelisilmä erässä kostautui loppua kohden. Kun ei ollut hyvä fiilis niin loppusuorakaan ei sitten kulkenut. Vähän harmittaa, Planican jälkeinen sairastelu on heikentänyt herkkyyttä, toivottavasti kisa kisalta alkaa taas fiilis paranemaan.”

Verneri Suhonen hiihti viidennessä erässä. Hetken aikaa jopa johdossa ollut Suhonen oli lopulta eränsä viides.

”Päivä alkoi tänään karsinnalla ja siinä oli ihan kohtalainen kulku. Alku oli todella heikko, ekoissa väliajoissa olin 51. Sit löysin touchin toiselle kierrokselle. Lähdin hakemaan vitoserän kautta jatkopaikkaa, ja lähdin vauhdinpitäjäksi. Päästin Ruotsin Johan Häggströmin ohi ja jatkoin hänen perässään. Viimeisestä kurvista olin valmis aloittamaan loppuvedon, mutta en päässyt edellä menevän hiihtäjän ohi joten en saanut loppuvetoa aikaiseksi ja sitä myöten karvas karsiutuminen. Todella vahvaa hiihtoa, mutta erot on tiukkoja. Nälkä kasvaa syödessä ja tästä lähdetään jatkamaan seuraavissa karkeloissa.”

Ristomatti Hakola sekä Lauri Vuorinen eivät selvinneet karsinnasta jatkoon.

Miesten kilpailun voitti Ranskan Lucas Chavanat. Toiseksi sijoittui Norjan Sindre Björnstad Skar, kolmannen paikan nappasi Ruotsin Johan Häggström.

Kilpailut jatkuvat huomenna Dresdenissä parisprinteillä.

Tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudista

 

Kuva: SHL / Touho Häkkinen