Uutisen päiväys

18.1.2014← Takaisin

Suomalaisilla epäonnea vammaishiihdon maailmancupissa

Suomalaisilla oli hiukan epäonninen päivä vammaishiihdon maailmancupissa Obersdorfissa. Tuomiston vauhdit hyytyivät viimeiseen mäkeen kontaktiin kilpakumppanin kanssa ja naisten kelkkahiihdossa Sini Pyy laski aika-ajossa päin aitaa.

Vammaishiihdon maailmancupissa Saksan Obersdorfissa oli lauantaina vuorossa vapaan sprintti. Ilkka Tuomisto sijoittui miesten kisassa viidenneksi.
- Taas viides. Tänään tarjottiin paljon, mutta ei, Tuomisto harmitteli kisan.
Viimeisen nousun päällä Tuomisto törmäsi hiihtolinjan muutoksen myötä venäläishiihtäjä Rushan Minnegulovin kanssa, jonka seurauksena molemmat menettivät asemiaan kärkikahihoissa, kun vauhti hiipui.
- Kisana hyvä, mutta olen vähän pettynyt. En päässyt enää kärkikaksikon peesiin viimeiseen laskuun, joka oli aika merkittävä kisaa ajatellen, Tuomisto kertoo.
Palkintopallisijoitus oli vielä viimeiseen mäkeen saakka saavutettavissa.
- Laskuun lähdettäessä olin kolmantena, ja siitä pari kaveria tuli heittämällä peesistä ohi, vaikka mullakin oli hyvä suksi, niin en voinut mitään.
Miesten kisan voitti Venäjän Vladimir Lekomtchev, Nitta Yoshihiro Japanista oli toinen.
- Muuten tänään oli hyvää kulkua, kun vielä oli baanakin hyvässä kunnossa. Huomenna uutta matoa koukkuun ja lähdetään tekemään hyvää hiihtoa pertsalla.

Sini Pyy hiihti sprintin aika-ajossa 21:nneksi. Hyvin aloittanut Pyy veti päin verkkoaitaa vain hiukan ennen maalia.
- Vetäisin verkkoaitaan pahki viimeisessä mutkassa, oli sen verran jäinen se latu. Ihan hyvä hiihto ennen onnettomuutta. Ei sattunut mitään, nousin ylös ja jatkoin maaliin. Se oli viimeisen sillan ylityksen jälkeinen mutka. Ei ollut latua ollenkaan ja moni muukin veti samasta kohtaan lipat ja aitaan. Olihan se vähän haastava kelkoille, Pyy naurahtaa.
- Ei onneksi käynyt mitään pahempaa.
Vuokatissa pyyn kelkan matalalla ollut jalkatuki keräsi ladulta irtolunta, mikä hidasti urheilijan matkan tekoa. Jalkatuki nostettiin ennen Saksan reissua, mikä vaikuttaa hiukan hiihtoasentoon.
- Polvet on hiukan korkeammalla ja sauvan pituus pitää varmaan tarkistaa.
Huomenna Pyyllä on edessään 5 kilometrin kisa, joka hiihdetään 2,5 km radalla.
- Tämä on aika tasainen latu, ensimmäinen puolikas on kovaa työpätkää. Ei mitään kovia nousuja, mutta ylityksen tapaisia jyrkkiä mäkiä. Mä tykkään kyllä tästä ladusta. Ihan innoissaan olen huomiseen lähdössä.
Kisan voitto Saksan Andrea Eskau.