Uutisen päiväys

6.1.2014← Takaisin

Strandvall sairauslomalta Nove Meston kisaladuille

Livignon leirillä kylkensä loukannut Matias Strandvall starttaa liki kuukauden tauon jälkeen ensimmäiseen kisaansa tulevana viikonloppuna Nove Mestossa. Viikko ennen joulua loukkaantunut Strandvall kertoo, että murtuma paranee hyvää vauhtia, mutta kipuun pitää varautua.

Monot jalassa kävellyt, suksiaan ja sauvojaan kantanut Matias Strandvall liukastui tiellä matkalla hiihtoladulle noin kolme viikkoa sitten Livignon leirillä. Röntgen-kuvissa näkyi vasemmalla puolella kahdeksannessa kylkiluussa hiusmurtuma. Nyt mies on valittu tulevan viikonlopun joukkueseen Nove Meston sprintteihin.
- Kyllä sen jo pitäisi kestää. Ensimmäisen hiihtolenkkini tein kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen vuoden 2013 viimeisenä päivänä, Strandvall kertoo.
Kuntoutusajan alun kahdeksan päivän täyslepo oli huippu-urheilijalle raskasta aikaa.
- Koko prosessi on ollut henkisesti vaikeata. Oman pään ja ajastusten kanssa on ollut suurin haaste. Ensimmäiset viisi päivää oli niin hirveä kipu, ettei kyllä edes tehnyt mieli liikkua, Strandvall kertoo.
Liikkumisen mies aloitti kuntopyörällä ja kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen mies kävi hiihtämässä ensimmäisen kevyen lenkin.
Maanantaina aamulenkin jälkeen tavoitettu Strandvall kertoo, että kylki on edelleen kipeä.
- Vamma on luutunut, sen pitäisi kestää kovaakin hiihtoa, ainoastaan kipu on se, mikä voi estää suorituksen. Pitää vaan yrittää viikonloppuna puristaa hampaat irvessä. Nove Mestoon on melkein viikko aikaa ja siellä onnettomuudesta on kulunut vajaa kuukausi, joten kyllä kylki kestää, urheilija vakuuttaa.
Tampereella asuva mies on kulkenut lumen perässä Valkeakoskella hiihtämässä, jossa käytössä on kilometrin tykkilumilatu. Sunnuntaina mies pääsi Jämijärven hiihtotunneliin ennen sen aukeamista.
- Sain ihan yksin hiihtää siellä. Eilisen tehotreenin jälkeen oli kyllä tänään kipua.