Uutisen päiväys

31.1.2014← Takaisin

Sprintterit lumen vankina

  Neljä Suomen maastohiihtomaajoukkueen jäsentä on jumissa vuorilla. Lago di Misurinassa leirillä olevat maajoukkuehiihtäjät Martti Jylhä, Anssi Pentsinen ja Juho Mikkonen sekä valmentaja Niclas Grön ovat jääneet lumen saartamaksi hotelliin.

  Lago di Misurinassa satoi yön aikana liki metrin lunta. Urheilijat pakkasivat tavaransa pikaisesti kasaan päästääkseen kohti Toblachia ja tulevan viikonlopun maailmancupia, mutta aika loppui kesken.
  - Oikeastaan meillä oli kolme vaihtoehtoa: Pikaisesti taksilla pois, telaketjuvaunu tulisi hakemaan alhaalta tai hiihtäminen, Martti Jylhä kertoo.
  Hiihtäminen kiellettiin kuitenkin ehdottomasti aivan liian vaarallisena toimenpiteenä ja Jylhä epäilee, ettei vuorilta hiihtäminen syvässä höttölumessa olisi ollut muutenkaan kovin järkevää.
  - Kaikki tiet on suljettu. Viimeisin tieto on, että tiet ovat suljettuina sunnuntai-iltaan saakka, mutta yrittävät kuitenkin avata jonkun pitkän kiertotien. Cortinana tiellä on jo ollut lumivyöry ja toisella puolella on vaara, joten meidät on määrätty tänne hotelliin, Jylhä kertoo.

  Hotellissa Jylhällä on seuranaan  Anssi Pentsinen, Juho Mikkonen sekä valmentaja Niclas Grön.
  - Koko hotellissa on meidän lisäksi vain henkilökunta ja joku nunna miesystävänsä kanssa, Jylhä nauraa.
  Aikaa nelikko on kuluttanut korttia pelaamalla. Toblachissa sprinttikisat hiihdetään toisena kisapäivänä. Lauantaina ohjelmassa on perinteisen normaalimatkat.
  - Naurattaa vielä tässä vaiheessa, mutta veikkaan, että sunnuntaiaamuna 9.30, kun kisat alkaa, ei enää naurata, jos ollaan vielä täällä jumissa. Nyt ei kuitenkaan stressata, kun tänään piti harjoituksellisesti olla muutenkin kevyehkö päivä. Eikä se stressaaminen mitään hyödytä. Minkä tälle tekee. Semmoisiin asioihin, mihin voi vaikuttaa, niin niistä voi vähän paineita ottaa, mutta tälle ei mitään voi, Jylhä naurahtaa.

  Suomalaisten lisäksi vuorilla lumen saartamana on ainakin Englannin ja Slovenian hiihtomaajoukkueet.