Uutisen päiväys

30.12.2016← Takaisin

Sprinttereiden taisto MM-kisapaikoista alkaa loppiaisena Lahdessa

Lahdessa kilpaillaan loppiaisviikonloppuna kovatasoiset maastohiihdon Skandinavia Cupin sekä yhdistetyn maailmancupin kilpailut. Viikonlopun aikana kilpaillaan kolme maastohiihdon ja kaksi yhdistetyn kisaa. Perjantain vapaan sprinttikisa on tärkeä etenkin suomalaishiihtäjille, sillä se käynnistää taistelun MM-kisapaikoista.

Skandinavia Cupin sprintin painoarvoa nostaa se, että kilpailussa katsastetaan suomalaisedustajat maailmancupin tammikuun sprinttikisoihin. Ladulla sivakoi suomalaistähtien lisäksi myös kovia sprinttereitä Ruotsista ja Norjasta, jonka myötä kilpailu MM-kisaladuilla on lähes maailmancupin tasoinen.
 
"Skandinavia Cupin jälkeen on Toblachin maailmancup ja siitä kaksi viikkoa eteenpäin on Falunin maailmancup, missä kummassakin on vapaan sprintit. Ne ovat tärkeitä katsastuskilpailuita MM-kisoja kohti", sprinttimaajoukkueen valmentaja Olli Ohtonen alleviivaa.
 
Suomen sprintterit hiihtävät perjantain sprintin lisäksi myös lauantaina 15 kilometrin perinteisen kilpailun ja saapuvat Lahteen jo vuoden ensimmäisenä arkipäivänä. Helmi-maaliskuun MM-kisat näyttelevät maanantaina alkavalla leirillä luonnollisesti suurta roolia.
 
"Lahden leirin teemana on, että päästään tutustumaan MM-kisalatuun parin harjoituksen merkeissä. Tiistaina ja keskiviikkona tehdään ladulla taktisia asioita ja keskiviikkona on yksi kovempi harjoitus, joka toimii valmistavana harjoituksena perjantain kisaa varten. Perehdytään taktiikka-asioihin, miten siinä on hyvä hiihtää. Meitä on kuusi miestä, niin saadaan ryhmähiihtoja ja vastaavia tehtyä”, Ohtonen kertoo.
 
Sprinttikisaan osallistuviin suomalaisiin lukeutuvat Matias Strandvall, Toni Ketelä, Ristomatti Hakola, Ville Nousiainen, Juho Mikkonen, Ari Luusua, Lasse Paakkonen, Anssi Pentsinen ja Martti Jylhä. Naisten kisassa ovat mukana mm. Mona-Liisa Nousiainen ja Mari Laukkanen.
 
Normaalimatkoille ovat ilmoittautuneet mm. Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen ja Lari Lehtonen.
 
Kansainvälisesti kovimpia nimiä ovat naisten sprintticupissa kolmantena oleva Ruotsin Hanna Falk ja moninkertaiset arvokisamitalistit Anna Haag (Ruotsi) ja Justyna Kowalczyk (Puola).
 
Miesten kisoissa nähdään sprintticupin johtaja, norjalainen Pål Golberg sekä viiden kärkeen mahtuvat Finn Hågen Krogh (Norja) ja ruotsalaiset Calle Halfvarsson ja Teodor Peterson.
 
Lunta riittävästi, ensi viikolla luvassa pakkasta
 
Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS on tänään vahvistanut kisojen järjestämisen olosuhteiden puolesta. Mäet ovat huippukunnossa ja latujen osalta viimeistelytyöt käynnissä.
 
”Keski-Euroopassa on tällä hetkellä suuria vaikeuksia lumenpuutteen takia, mutta meillä tilanne on lauhasta sääjaksosta huolimatta selvästi parempi. Ensi viikoksi on luvattu reipasta pakkasta, joten lisäluntakin päästään tekemään koko viikon ajan”, toteaa pääsihteeri Janne Leskinen.

MM-kisalipulla ilmaiseksi katsomoon
 
Päiväliput loppiaisviikonlopun kisoihin maksavat aikuisilta 10 euroa ja 7-16 –vuotiailta lapsilta 5 euroa. Kisoihin pääsee ilmaiseksi Lahti2017 MM-lipulla näyttämällä sen kisa-alueen portilla.
 
 
Viikonlopun ohjelma: http://www.lahtiskigames.com/ohjelma
Skandinavia Cupin kisoihin ilmoittautuneet urheilijat (muutokset mahdollisia): http://www.lahtiskigames.com/tulokset

Muistutus medialle:
Mikäli et ole vielä akkreditoitunut tapahtumaan, tee se pikimmiten: http://www.lahtiskigames.com/medialle

Jutun kuvassa Matias Strandvall, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola. (Jesse Väänänen)