Uutisen päiväys

20.3.2014← Takaisin

SM-kisojen sunnuntain matkat lyhennettiin

  Neljäntoista vuoden tauon jälkeen Jyväskylän seudulla hiihdetään jälleen Suomen mestaruuksista. Vähäluminen talvi on tuonut haasteita olosuhteiden luomiseen. Nyt ladut on erinomaisessa kunnossa, mutta sunnuntaina perinteisen pitkät matkat lyhennettiin.

  Kisajärjestäjät ovat painaneet pitkää päivää saadakseen Vaajakosken ladut kisakuntoon. Tammikuussa varastoon tykitetyt lumet levitettiin viime viikolla ja Vantaan kaupungin lumitykit otettiin lainaan vajaa viikko sitten avuksi lumetukseen.
  - Kolme viikkoa on lunta roudattu ympäri Jyväskylää. Ennen eilistä iltaa ei ole koko talvena päässyt hiihtämään täällä Vaajakoskella. Kolme yötä on nyt ollut kunnon tykitystä, tapahtumajohtaja Juha Tuikkanen kertoo.

  Lumipulan takia viikonlopun kisaohjelmaan tulee kuitenkin pieni muutos, sunnuntaina naiset hiihtävät 20km ja miesten 30km perinteisen kisat, kun alun perin ohjelmassa oli naisten 30km ja miesten 50km.
  - Baanat on hiihdettävässä kunnossa, stadionia viimeistellään vielä. Perjantaita ja sunnuntaita ajatellen ei ole ongelmia, mutta lauantai on haaste, kun radat on paikoin kapeat. Toivottavasti näille hyville radoille ja ratapohjille saadaan ihan oikeatakin käyttöä, kun nyt kisat käydään lyhennetyllä radalla, kilpailun TD Juha Torvikoski kertoo.

  Samoilla linjoilla on myös Jämsänkosken Ilveksen Anssi Pentsinen:
  - Latupohjien eteen on tehty todella paljon jo kesällä ja se pitkä lenkki olisi ollut todella upea latu hiihtää viisikymppiä, mutta hiihdetään nyt tuo kolmekymppiä. Sen verran kotikenttäetua, että eilen sain yhden lenkin hiihdettyä enemmän kuin eilen.

  Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskasen viikonlopun päätavoitteet on lauantain viestissä.
  - Oon aika väsynyt, nyt on tullut paljon kisoja hiihdettyä. Huomenna käyn hiihtelemässä aamulla ja makustelen, miltä tuntuu. Katson lähdenkö viivalle. Viimeisen viikon on ollut aika lailla vieteri suorana, en ole pystynyt hyviä harjoituksia tekemään. Viestivoitto on tavoitteena, Niskanen kertoo.
  Sunnuntain matkan lyhentäminen saa ainakin Niskasen varauksettoman kannatuksen.
  - Omalta osaltani voin sanoa, että voin jopa harkita sunnuntaina kisaamista. Oon kaksi viiskymppistä hiihtänyt ja molempien jälkeen olen ollut aika kanveesissa.

  Olympialaisista kahden hopean kanssa kotiutunut Lempäälän Kisailijoiden Aino-Kaisa Saarinen ilmoitti lopettavansa kisakauden sunnuntain perinteisen kisan jälkeen:
  - Kävin hiihtämässä ja tuntui pahalla, mutta hapotti eli se oli ihan jees. Katsotaan, miten huomenna singahtaa ja toivotaan, että viestissä sitten kulkee. Mulla tasan tarkkaan kausi loppuu sunnuntaina. Kävin Lahdessa hiihtämässä kisalatuja, ja oon nyt tänä talvena kiertänyt näitä pikkurinkuloita ja kroppa on niin väsynyt, niin tämän viikonlopun jälkeen ei varmaan ole hiihdosta iloa sen enempää mulle kuin yleisöllekään.  Nyt lomailen ja toukokuun alussa lähden ihan rauhassa hiihtelemään Kilpisjärvelle.

  Lisätietoja Vaajakosken SM-kilpailuista ja aikatauluista: www.huhtasuonhiihto2000.fi