Uutisen päiväys

22.12.2013← Takaisin

Sauvarikko sotki miesten sprinttiviestin

Miesten sprinttiviestijoukkueilla oli tänään hienoista epäonnea matkassaan. Finaalissa Suomen ykkösjoukkueen meno kärsi sauvarikosta. Kakkosjoukkueen finaalipaikka suli jo karsinnoissa kaatumiseen.

Suomen miesten ykkösjoukkue Martti JylhäSami Jauhojärvi sijoittuivat kymmenenneksi Asiagon maailmancupin sprinttiviestissä. Kaksikko jäi kisan voittaneelle Norjan ykkösjoukkueelle 32 sekuntia.
- Hiihto oli tänään ihan kohtuullisen tuntoista, mutta katkaisin sauvan toisen osuuden alussa, enkä päässyt enää mukaan, Jylhä harmitteli.
Mies sai uuden sauvan nopeasti, mutta se ei meinannut pysyä kädessä.
- Siinä sauvassa ei vaan lenkki pysynyt kädessä. Oli kyllä tympeä hiihtää, kun piti koko ajan puristaa sauvasta, ei pystynyt yhtään vetämään rennosti. Alkuerissä pystyin hiihtämään helposti ja hiihto tuntui tänään hyvältä, niin vähän harmittaa, kun ei päässyt testaamaan, että mihin se olisi riittänyt ilman sauvarikkoa.

Ankkuriosuuden hiihtänyt Sami Jauhojärvi uskoo, että ilman sauvarikkoa sijoitus olisi voinut olla pari sijaa korkeampi.
- Jouduin vetämään oman toisen osuuteni, niin kuin vetäisin viimeistä, ja se kyllä kostautui sitten ankkuriosuudella. Jouduin tekemään liikaa töitä. Ehkä pari sijaa olisi voinut muuten ottaa kiinni, Jauhojärvi laskee.
Kaiken kaikkiaan Jauhojärven mukaan sunnuntaina suksi kulki huomattavasti lauantaita paremmin.
- Minulla vaatii aina useamman päivän elimistöllä tottua, kun tullaan korkealta alas. Tänään oli jo ihan hiihdon tuntuista jo tekeminen. Kiitos muuten huollolle, oli ihan loistavat sukset.

Miesten kakkosjoukkue, Ari LuusuaToni Ketelä eivät yltäneet finaaliin. Kaksikolla oli välierässä hiukan epäonnea, kun Ketelä kaatui ensimmäisellä osuudellaan.
- Takaa tuli kaveri suksille, meillä meni sukset ristiin ja vedin perseelleen. Kyllä siinä varmaan kymmenen sekuntia piti jumpata itseä ylös, Ketelä kertaa.
Kaatumisen piikkiin mies ei kuitenkaan karsiutumista laita.
- Olisin varmasti tullut vaihtoon kärkijoukoissa, mutta seuraavat osuudet olisivat olleet tiukkoja. Kaaduin tai en, niin vaikeata olisi ollut. Ei kestä kroppa happoja tällä hetkellä. Pari viikkoa perusjauhantaa, niin eiköhän se siitä.
Avausosuuden hiihtänyt Luusua oli omaan hiihtoonsa kohtuullisen tyytyväinen.
- Itsellä meno oli tänään ihan kohtuullisen pirteää, mutta totta kai oli vaikea ajaa enää porukkaa kiinni, kun eroa oli syntynyt niin paljon, Luusua kertoo.