Uutisen päiväys

17.9.2005← Takaisin

Sarasoja ja Joutsen ykköset Vuokatin sprinttikatsastuksessa

Maastohiihdon maailmancupin sprinttikatsastus kuului luontevana osana Vuokatin Urheiluopiston 60-vuotisjuhlaviikonvaihteen ohjelmaan. Lauantaina hiihtoputkessa sivakoidun vapaan hiihtotavan kilpailun voittajiksi selviytyivät Riikka Sarasoja ja Jari Joutsen.

Miehissä taisto oli tasainen, sillä Keijo Kurttila hävisi Joutsenelle vain kymmenyksen. Aki Kinnunen oli kolmas ja nousi samalla uutena nimenä maailmancupin joukkueeseen Düsseldorfin sprinttiavaukseen. Myös B-finaalin voittanut Jirka Ilomäki ansaitsi Vuokatin hiihtoesityksellään paikan Düsseldorfiin.
Joutsen odotti itseltään parempaa vauhtia karsinnassa, jossa hän oli neljänneksi nopein.
- Alku oli niin vaikeaa tänään, ei mihinkään. Koko ajan kuitenkin parani. Kaksi ekaa hiihtoa ei ollut mitään nautintoa, ei ollut hauskaa, Joutsen hymähti.
Naisissa oli vain seitsemän osallistujaa, mutta pistekilpailuna käydyssä katsastuksessa hiihdettiin karsinnan lisäksi kolme erää. Sarasojan kanssa tasapisteisiin (6) päätyi myös Mona-Liisa Malvalehto. Sarasoja oli karsinnan kolmas, mutta voitti kaikki kolme jatkoerää ja vei ykkössijan useamman voiton turvin. Malvalehto voitti karsinnan ja yhden erän.
- Vähän oli arvoitus, kun viime talvi oli mitä oli. Sain teknisesti ja taktisesti hyviä eriä, maailmancupin avaukseen paikan hankkinut Sarasoja iloitsi.

Tulokset:
Sprinttikatsastus, vapaa hiihtotapa, 1,2 km:
Miehet: 1) Jari Joutsen, 2) Keijo Kurttila, 3) Aki Kinnunen, 4) Jirka Ilomäki, 5) Mikko Maaranen, 6) Kalle Lassila.
Naiset (hiihdettiin pistekilpailuna): 1) Riikka Sarasoja 6 (kolme voittoa), 2) Mona-Liisa Malvalehto 6 (2), 3) Kati Venäläinen 10, 4) Kirsi Perälä 10, 5) Elina Hietamäki 13.