Uutisen päiväys

24.9.2014← Takaisin

Saarisella selvät suuntaviivat kuntoutumiseen

  • Aino-Kaisa loukkasi itsensä viime viikolla Ramsaussa maajoukkueleirillä.

Viime perjantaina Ramsaussa oikean jalkansa loukannut Aino-Kaisa Saarinen on saanut tarkentunutta tietoa tilanteestaan. Hän kävi tiistaina viipaleröntgenkuvassa, jossa selvisi, että murtuma oikean jalkapöydän viidennessä luussa (metatarsaali vitonen) on luun läpi asti.

”Hyvä uutinen oli, että se on hyväasentoinen ja tiiviisti yhdessä, eikä sitä tarvitse operoida. Läpimurtuma ei myöskään vaikuta paranemisaikaan. Edelleen kuusi viikkoa on pidettävä tukea, eikä jalalle voi varata painoa. Voin kuitenkin harjoitella koko kroppaa poislukien oikea jalka polvesta alaspäin. Voin siis harjoitella esimerkiksi ylävartalon voimaa ja vetolaitteella istuen”, Aino-Kaisa Saarinen kertoi juuri ennen lähtöään tekemään harjoitusta vetolaitteella.
Murtuman paranemista ja kuntoutumista seurataan tiiviisti. Saarinen käy ensi viikolla uusissa röntgenkuvissa, joista nähdään, miten paraneminen on lähtenyt käyntiin. Haasteista nauttiva urheilija on ottanut tämänkin tilanteen haasteena, jonka kääntää edukseen.
”Minulla on pitkä ura takana, enkä ole tilanteestani mitenkään huolissani. Harjoitteluun on haettava ajoittain muutenkin muutosta, ja tämä jos mikä muuttaa harjoitteluani. Jäätävästä peruskunnostani on hyötyä”, Saarinen miettii haastavaa uutta tilannettaan positiivisesti ajatellen.

Saarisen toipumisesta tiedotetaan uusien käänteiden tullessa. Urheilija keskittyy nyt kuntoutukseen ja toivoo rauhaa toipumiseensa.