Uutisen päiväys

17.1.2010← Takaisin

Saarinen Otepään sprintin kolmas –finaaleissa neljä suomalaista

Otepään maailmancupin srinttifinaaleissa nähtiin vahva suomalaispanos, kun mukana oli neljä suomalaista. Naisten finaalissa Aino-Kaisa Saarinen oli 3:s, Kirsi Perälä 5:s ja Pirjo Muranen 6:s. Miesten finaalissa Jesse Väänänen oli 4:s.

Naisten voitto meni Ruotsin Anna Falkille, joka oli niukasti Slovenian Petra Majdicia nopeampi. Kolmanneksi sijoittuneen Saarisen kisapäivä alkoi eilisen tapaan soitolla lääkärille. Nyt vaivasi vatsa.

- Olipahan taas taisteluviikonloppu. Flunssa helpotti tälle päivälle, mutta aamulla jouduin juoksemaan vessassa, kun vatsa temppuili. Lääkäri sanoi kisan suhteen, että anna mennä vaan jos pystyt. Niin sitten tein. Aika-ajon nopein aika oli yllätys. Jaksoin puolivälierän hyvin, mutta sitten seuraavissa iski krampit käsiin heti startista. Yritin kyllä tankata kaiken aikaa, mutta se ei näköjään riittänyt tänään, Saarinen selvitti.

- Olen tosi iloinen, että pystyin jälleen podium –sijoitukseen. Nyt alkaa valmistautuminen olympialaisiin hyvillä mielin. Ensi viikonlopun Keuruun SM-kisoista suuntaan suoraan viimeistelyleirille Italiaan, Saarinen kertoi.

- Uskomatonta. Vahvaa menoa koko ajan. En olisi uskonut, että pystyn perinteisellä finaaliin näin raskaalla radalla. Hyvät laskut palauttivat ja jaksoin tulla maalisuoralla tasatyöntöä kunnolla. Uskon, että tämä varmisti minulle paikan Vancouveriin. Kaiken kaikkiaan mieletön fiilis, iloitsi Kirsi Perälä.

- Pikku hiljaa alkaa kulkemaan ja irtoamaan. Vähän piti pitää ladulla puoliaan, kun muutaman kerran jotkut yrittivät hyppiä eteen. Tuntuu hyvältä, kun kunto tulee esiin tässä kohtaa. Tämä helpottaa henkisesti paljon. Nyt on mukava aloittaa valmistautuminen olympialaisiin, kun sain alle hyvän kisan, Muranen kuvaili helpottuneena.

Virpi Kuitunen (14:s) hakee edelleen parasta kuntoaan. Kuitunen pääsi puolivälieriin, mutta jatkopaikkaan ei vauhti riittänyt. Samoin kävi Riikka Sarasojalle (20:s). Anne Kyllönen (33:s) karsiutui.

Miesten kilpailussa Jesse Väänänen rutisti finaaliin ja siinä neljänneksi. Voiton vei Ruotsin Emil Jönssön ennen Norjan Ola Hattestadia ja Venäjän Nikita Kriukovia.

Kalle Lassila (12:s) loukkasi reittään puolivälierässä eikä halunnut riskeerata mitään ja jäi sen vuoksi pois välierästä. Lasse Paakkonen (17:s), Niklas Colliander (21:s) ja Matias Strandvall (26:s) jäivät puolivälieriin. Paakkonen oli aika-ajon kolmanneksi nopein.

- Vihdoinkin onnistuin. Tänään oli kovat paineet ja kuuppa kävi ylikierroksilla verryttelyssä. Ikinä ei ole tuntunut henkisesti ja fyysisesti niin pahalta. Aika-ajo helpotti oloa ja pääsin tekemään parastani. Loppusuoraa jaksoin rutistaa hyvin. Vielä kun ylämäkiin saisi samanlaisen puristuksen, Väänänen sanoi huojentuneena sairastelujen jälkeen.

Päävalmentaja Magnar Dalen piti Otepään viikonloppua onnistuneena, vaikka monia huippunimiä olikin poissa.

- Näimme hyvää kehitystä Murasen, Perälän, Väänäsen ja Paakkosen hiihdossa. Voisi sanoa, että koko miesten sprinttijoukkue esitti teräviä otteita. Olympialaisten suhteen ovet ovat nyt kiinni, mutta ikkuna Vancouveriin on vielä raollaan Keuruun SM-kisoissa ensi viikonloppuna, Dalen totesi.

www.fis-ski.com