Uutisen päiväys

16.1.2010← Takaisin

Saarinen kiri kolmanneksi Otepään kympillä

Aino-Kaisa Saarisen vahva loppumatkan hiihto nosti hänet kolmanneksi maailmancupin perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä Viron Otepäässä. Virpi Kuitunen oli 6:s, Riitta-Liisa Roponen 12:s, Riikka Sarasoja 15:s ja Krista Lähteenmäki 18:s.

Kilpailun voittajaksi hiihti Tour de Skin voittaja Puolan Justyna Kowalczyk, joka jätti Norjan Marit Björgenin +4,2 sekunnin päähän. Saarinen hävisi voittajalle 29,9 sekuntia. Terävällä loppukirillään Saarinen käänsi Charlotta Kallan kanssa käymänsä taistelun kolmannesta sijasta edukseen +2,5 sekunnilla.

- Vähän oli pientä vaikeutta. Jalat olivat jotenkin hitaat ja neljästä kuuteen kilometriin oli tuskaista menoa. Sitten ajattelin, että ei helkutti, nyt täytyy kiristää. Kuulin, että oli tiukkaa kolmannesta sijasta ja sain taas hyvän iskun päälle loppuun, Saarinen summasi.

Saarinen kärsii yskästä ja nuhasta ja starttilupa päivän kilpailuun irtosi vasta lääkäri Harri Hakkaraisen kanssa käydyn neuvottelun jälkeen.

- Nyt seurataan mihin suuntaan olo kääntyy ja huomisen sprintin suhteen päätös tehdään aamulla. Jos tämä kääntyy huonompaan päin niin jätän startin väliin, Saarinen totesi.

Virpi Kuitunen hiihti myös tasaisen kilpailun ja sai matkalla kiinni edellään startanneen kotiyleisön suuren suosikin Kristina Smigun-Vähin. Kuitusen ero voittajaan +1.05,4.

- Vielä kropassa tuntuu olevan tukkoisuutta, mutta pystyin siitä huolimatta hiihtämään aiempaa rennommin ja teknisesti ihan hyvin. Suksi luisti mainiosti. Ennen kilpailu oli aika utelias mieli, mutta en kyllä jännittänyt. Ero kärkeen näyttää olevan samaan luokkaa kuin aiemmin tällä kaudella. Toivottavasti huomenna tukkoisuus ei vaivaa, Kuitunen sanoi

Krista Lähteenmäki esiintyi ensimmäisen kerran maailmancupissa kuluvalla kaudella. Vasta 19-vuotias lupaus onnistui mukavasti.

- Ihan hyvä ensimmäiseksi maailmancupin startiksi. Latu oli tosi rankka ja suksi ehkä vähän herkkä. Jalat eivät toimineet parhaalla mahdollisella tavalla. Olen tyytyväinen, vaikka joskus on ollut parempaakin menoa, Lähteenmäki sanoi.

Sunnuntaina ohjelmassa ovat sprinttikilpailut, jossa suomalaiset ovat Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen, Pirjo Muranen, Riikka Sarasoja, Kirsi Perälä ja Anne Kyllönen.

Tulokset: www.fis-ski.com