12.12.2014← Takaisin

Saapunki kolmas Lillehammerin vapaalla

Susanna Saapunki onnistui erinomaisesti maastohiihdon Skandinavian Cupissa Lillehammerissa. Nainen sijoittui kymmen kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa kolmanneksi. Kisat Norjassa jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Naisten vapaan kympilla Skandinavian Cupissa Lillehammerissa käytiin tiukka kisa kärkipaikoista. Kisan voitti  Maria Strøm Nakstad ajalla 29.02,0. Voittajan takana podiumpaikoista käytiin kova kisa, sillä toiseksi hiihtänyt  Silje Øyre Slind  jäi voittajasta 30,1 sekuntia ja Susanna Saapunki 30,3 sekuntia. Helene Söderlund jäi vain kymmenyksen Saapungista.

”Hyvä fiilis on. Hiihto onnistui taktisesti ja vauhdinjaollisesti hyvin. Suksi toimi ja huolto onnistui”, Saapunki summaa ja kertoo pitävänsä Lillehammerin maastosta. ”Latu on kyllä minun mieleen, siinä on pitkää nousua, mutta sellaista hiihdettävää, eikä radalla ollut pahoja laskuja. Mutkatkin olivat hyvässä kunnossa.”

Kisaviikonloppu jatkuu lauantaina vapaan sprintillä ja sunnuntaina vuorossa on perinteisen 20kilometrin yhteislähtökisa. ”Samanlaisia hiihtoja lähdetään jatkamaan, niin eiköhän sieltä ihan hyviä sijoituksiakin tule.”

Marjaana Pitkänen oli kisassa 15:s, Heini Hokkanen 16:s, Maija Hakala 19:s ja Katri Lylynperä 26:s.