7.2.2015← Takaisin

Saapunki 15:s yhdistelmähiihdossa

Susanna Saapunki oli paras suomalainen nuorten MM-kisojen alle 23-vuotiaiden sarjan yhdistelmähiihdoissa. Saapunki sijoittui naisten 15 kilometrin kilpailun 15:nneksi häviten kisan voittaneelle Sveitsin Natalie Von Siebenthalille 1.38,4 minuuttia.

"Tänään aamulla oli loistava fiilis ja kroppa tuntui hyvältä. Löyty hyvät sukset testissä, ongelmaksi kuitenkin näissä olosuhteissa muodostu minun keveys. Voitelu ja kuviointi mikä toimi muilla, niin kuoletti minun sukset. Perinteisen eka kierros oli vähän haastava, mutta sen jälkeen alkoi kroppa toimia. Vapaalla olisi ollut meno haluja ja tein sen mitä tehtävissä oli. Reissu on ollut kuntoon nähden pettymys. "

Katri Lylynperä oli 7,5+7,5 kilometrin kilpailun 19:s häviten voittajalle 2.02,5 minuttia. Hän kiitteli huoltoa hyvistä suksista.

”Tänään positiivisin asia hiihdossa oli huollon onnistuminen. Molemmilla tekniikoilla mulla oli tosi hyvät sukset alla. Etenkin vapaata oli kiva hiihtää tänään ja ero kymppisakkiin ei kasvanut mielettömän suureksi.” Lylyperä kertoi.

”Keuhkot on kuitenkin tosi kovilla täällä ja on hyvä päästä takaisin Suomeen raittiimpaan ilmaan. Sijoitus on ihan ok, mutta paljon on töitä vielä edessä kansainvälisen vauhdin saavuttamiseksi.”

Miesten 30 kilometrin kilpailussa Antti Ojansivulla oli vaikea päivä. Hänen loppusijoituksensa 15+15 kilometrin kilpailussa oli 24:s ja eroa kärkeen kertyi 2.52,5 minuuttia.

”Viiden kilometrin jälkeen mietin koko matkan keskeyttämistä, mutta luonto ei antanut sitä tehdä. Suksi oli hyvä, mutta keuhkot ei vain anna nyt hiihtää parempia tuloksia. Ei näitä auta jäädä liikaa miettimään. Eteenpäin on kuitenkin menty ja uskon että tälle kaudelle mahtuu vielä parempiakin hiihtoja.”