Uutisen päiväys

25.11.2013← Takaisin

Urheilijavalinnat Rukan maailmancupiin ja Davosin sprinttiin

Maastohiihdon maailmancup-kausi alkaa tulevana viikonloppuna Rukan kolmipäiväisellä Mini tour –kiertueella. Maailmancup-kiintiöiden osalta Suomella on naisissa seitsemän ja miehissä kuusi paikkaa. Lisäksi sekä naisissa että miehissä valittiin kansalliseen ryhmään viisi hiihtäjää.

Suomalaishiihtäjien kausi on alkanut lupaavissa merkeissä. Todellinen taso mitataan tulevana viikonloppuna Rukan maailmancupissa. Suomi lähtee kisaan suurella joukkueella, sillä maailmancup-kiintiöiden lisäksi Rukalle valittiin yhteensä kymmenen kansallisen tason hiihtäjää.
- Tällä hetkellä odotan innoissani tulevaa viikonloppua. Olen liian kokenut hermoillakseni, mutta odotan kyllä, sillä tilanne on täysin avoin. On tärkeä saada hyvä alku maailmancup-kaudelle, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

Joukkueen nimeämisessä Dalenilla oli muutamia hankalia kohtia sekä naisten että miesten osalta.
- Riikka (Sarasoja-Lilja) ja Riitta-Liisa (Roponen) ovat hyvin samalla tasolla. Miehissä puolestaan jouduin pohtimaan Toni Ketelän ja Ristomatti Hakolan tilannetta. Tein valinnat sen mukaan kummalla miehistä on mielestäni tällä hetkellä paremmat mahdollisuudet nousta pisteille ja tässä vaiheessa näyttää siltä, että Ketelän mahdollisuudet ovat paremmat.. Tarvitsemme jokaisen pisteen ensi kauden maakiintiöiden takia.

Normaalisti maailmancup-osallistujat ilmoitetaan kisaa edeltävänä maanantaina puolilta päivin, mutta Davosin osakilpailun suhteen haluttiin tehdä poikkeus sprinttihiihtäjien osalta.
- Kisa käydään korkealla ja halusimme, että urheilijoilla on mahdollisuus valmistautua kisaan.

Joukkue Rukan maailmancup-osakilpailuun:
Naiset: Saarinen Aino-Kaisa, Roponen Riitta-Liisa, Mononen Laura, Malvalehto Mona-Liisa, Niskanen Kerttu, Lähteenmäki Krista ja Kyllönen Anne.

Miehet: Similä Tero, Pentsinen Anssi, Lehtonen Lari, Jylhä Martti, Jauhojärvi Sami ja Matti Heikkinen.

Naiset, kansallinen ryhmä: Sarasoja-Lilja Riikka, Grundvall Maria, Kauppinen Tanja, Lylynperä Katri ja Pitkänen Marjaana.
Varahiihtäjät: Niiranen Krista ja Hokkanen Heini.

Miehet, kansallinen ryhmä: Luusua Ari, Strandvall Matias, Nousiainen Ville, Mikkonen Juho ja Ketelä Toni.
Varahiihtäjät: Hakola Ristomatti ja Mäki Joni.

Sprinttihiihtäjät Davosin maailmancup-osakilpailuun:

Naiset: Sarasoja-Lilja Riikka, Niskanen Kerttu, Malvalehto Mona-Liisa, Lähteenmäki Krista ja Kyllönen Anne. Varalla Saarinen Aino-Kaisa

Miehet: Strandvall Matias, Pentsinen Anssi, Nousiainen Ville, Mikkonen Juho, Jylhä Martti. Varalla Luusua Ari.