Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Gummerus parhaana suomalaisena viidenneksi PM-kisojen kympillä

  • Lauri Gummerus.
  • Vilma Nissinen
  • Lauri Lepistö (vas.) ja Lauri Gummerus

Rovaniemen PM-kisojen perinteisen kisan parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Lauri Gummerus, joka sijoittui perinteisen kympillä viidenneksi. Tyttöjen viiden kilometrin perinteisen kisassa paras suomalainen oli kymmenenneksi hiihtänyt Johanna Matintalo.

Lauri Gummerus vastasi suomalaishiihtäjien parhaasta tuloksesta Rovaniemen PM-kisojen perinteisen normaalimatkoilla. Viidenneksi sijoittunut Gummerus jäi kilpailun ylivoimaisesta voittajasta, Norjan Mattis Stenhagenista 34,7 sekuntia, mutta hopeasta vain 3,7 sekunnin päähän. Lauri Lepistö oli myös kymmenen parhaan joukossa sijoittuen kahdeksanneksi.
- Hiihto sujui hyvin, mutta hieman harmittaa, että ei ihan mitalille päässyt. Rata oli sopivan vaativa ja minulle se sopi hyvin. Huomenna lähdetään katsomaan kuinka pitkälle päästään, Gummerus kertoo.
Päivän toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vastannut Lepistö  jäi voittajalle 57,5 sekuntia:
- Ihan ei hiihto sujunut toivotulla tavalla, joten hieman harmittaa. Voittaja tuli viiden kilometrin kohdalla ohi ja siinä kun olisi pysynyt, niin olisin ollut toinen. Huomenna lähdetään tavoittelemaan kuitenkin finaalipaikkaa sprintistä.

Tyttöjen puolella viiden kilometrin perinteisen kisan voitto meni länsinaapurin Moa Olssonille, joka voitti toiseksi tulleen Norjalaisen Guro Bostadin 20,2 sekunnin erolla, kolmanneksi hiihti Rebecca Öhrn Ruotsista jääden voittajasta  25,4 sekuntia. Suomalaisten parhaista tuloksista vastasi Johanna Matintalo sijoittuen kymmenenneksi jääden kärjestä 57,4 sekuntia ja Vilma Nissinen joka oli kahdestoista 1.09, 5 kärkeä jäljessä.
- En ole oikein millään osa-alueella tyytyväinen, jouduin hiihtämään mäissä todella paljon käsillä ja en saanut hiihtoa oikein rennoksi. Ero kärkeen ei onneksi kasvanut kauhean suureksi, joten sinänsä ihan ok suoritus, Nissinen totesi.

Joukkueenjohtaja Ville Oksanen ei ollut päivään ihan täysin tyytyväinen. Muutamia hyviä suorituksia tuli ja erityisesti mieltä lämmitti kansallisen ryhmän urheilijat, jotka hiihtivät maajoukkueurheilijoiden väliin:
- Kauhean moni urheilija ei ollut tyytyväinen, mutta muutamia hyviä suorituksia tuli. Latu oli rankka ja oli hyvä, että päästiin hiihtämään kunnon maastoissa, sillä alkukaudesta on jouduttu hiihtämän paljon kevyemmillä radoilla.

Huomenna Rovaniemellä kilpaillaan sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Kisajärjestäjän sivut