15.12.2013← Takaisin

Roponen voitti La Sgambedan

Riitta-Liisa Roponen voitti La Sgambedan vapaan hiihtotavan 42 kilometrin kisan. Davosissa lauantaina hyvin onnistunut Roponen suuntasi Livignon klassikkokisaan tekemään kovaa harjoitusta.

Lauantaina Davosin maailmancupin 15 kilometrin vapaan kisassa nousujohteisen loppu kohti kiristyneen kisan hiihtänyt, ja seitsemänneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen vietti sunnuntaipäiväänsä Livignon laduilla. La Sgambedan 42 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu oli valmistautumista Sotshia silmällä pitäen.
    - Eilinen oli Ritulle tärkeämpi kisapäivä, mutta tämä oli tärkeä pitkä harjoittelu olympialaisia ajatellen. Koska eilinen kulki hyvin, niin nyt lähdettiin tarkkailemaan ja tekemään kovaa harjoitusta, Riitta-Liisan valmentaja Toni Roponen kertoo.
    Ohjeena oli antaa muiden tehdä työt – ainoastaan kirimaaleissa ja kisan viimeiset 300 metriä oli lupa hiihtää keulilla.

Roponen voitti kisan puolen sekunnin erolla Sveitsin Seraina Boneriin. Roposen voittoaika oli 1:42.00,70. Kolmanneksi kisassa sijoittui Venäjän Larisa Shaidurova.