14.2.2016← Takaisin

Roponen sivusi kauden parastaan nopeassa yhteislähtökisassa

Ruotsin Falunissa hiihdettiin reipasvauhtinen 10 kilometrin vapaan yhteislähtökilpailu. Suomalaisista parhaiten kovassa kyydissä pysyivät Riitta-Liisa Roponen, joka oli 12:s ja heti Roposen jälkeen maaliin tullut Anne Kyllönen (13:s).

Roponen sivusi Falunin kympillä kauden parasta maailmancupin sijoitustaan, häviten voittaja Therese Johaugille 41,9 sekuntia. Vahva vapaan hiihtäjä Roponen ei löytänyt kilpailustaan juuri negatiivista sanottavaa.

”Mulla oli tänään hyvää ja helppoo hiihtoo. Tyttö pelas ja sukset oli hyvässä kunnossa. Kaikki oli pelissä, siinä olis voinu ehkä olla pieni kiristämisen paikka, jos olisin kuullut sijat (joilla hiihdin), mutta en lähde jossittelemaan. Kaikki oli pelissä ja sivuan kauden parasta sijoitusta”, Roponen tiivisti kisan.

Falunin kisaladulle suomalaiset antoivat hivenen kritiikkiä. Latu-uran leveys ei ollut yhteislähtökilpailulle täysin riittävä. Niin Kyllönen kuin 16:nneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski harmittelivat ladun kapeutta.

Kyllönen ei pystynyt vastaamaan kovaan alkuvauhtiin, mikä hieman kostautui. Hitaan alun jälkeen hyvän kilpailun hiihtänyt Kyllönen hyödynsi eteen osuneet ohituspaikat, mutta siitä huolimatta leveämpi latu olisi ollut paikallaan.

”Tosi hyvä kisa. Alussa oli väsyä ja kroppa lähti vähän hitaasti käyntiin, enkä ihan päässy keulaporukan mukaan. Sen jälkeen latu oli liian kapee, että aina kun yritti lähtee tekee ohituksia ja saada keulaa kiinni, niin vauhti kyllä tyssäs siihen”, mietti Kyllönen.

Kyllöselle jäi nälkää, mikä tietää hyvää mentäessä kohti ensi viikonloppuna hiihdettäviä Lahden MM-esikisoja.

”Tästä kisasta jäi kyllä nälkää ja positiivinen fiilis. Leveemmällä baanalla ja paremmalla alulla olis tullut aika hyvä sijoitus tänään.”

Suomalaisten Falunin 10 kilometrin kilpailu oli kokonaisuudessaan kauden heikoin. Laura Mononen oli 28:s ja sairastelun jälkeen hiihtokuntonsa kanssa taisteleva Kerttu Niskanen 31:s.

Kilpailun kolmoisvoittoon hiihti todella kovalla alulla lähteneet norjalaiset järjestyksessä Johaug, Heidi Weng ja Astrid Uhrenhold Jacobsen