Uutisen päiväys

15.2.2015← Takaisin

Roponen seitsemäs Östersundissa: "Kunnioitin ehkä vähän liikaa tuota rataa."

  Östersundin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökisassa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Riitta-Liisa Roponen sijoittumalla seitsemänneksi.

  Naisten viimeinen startti maastohiihdon maailmancupissa ennen tulevalla viikolla alkavia MM-kisoja oli Östersundin vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin väliaikalähtökisa. Suomalaishiihtäjien parhaasta suorituksesta vastasi Riitta-Liisa Roponen sijoittumalla seitsemänneksi. ”Tosi hyvä fiilis, oli helppo ja hyvä hiihto tänään ja todella hyvillä mielin voin jatkaa eteenpäin. Kunnioitin ehkä vähän liikaa tuota rataa, kun perjantaina tein oman kovan harjoituksen ja silloin kroppa ei toiminut niin hyvin. Ajattelin, että noi alamäet ei anna aikaa palautua, mutta tänäänkin tässä kisassa kroppa toimi hyvin. Palauduin todella hyvin laskuihin ja pystyin lyömään kunnolla, tuntui, että oli voimia jäänyt vähän varastoon, mutta voi se olla tuon latuprofiilinkin syytä. Jaksoin loppuun saakka kovaa, niin on se hyvä signaali itselle. Mulla oli tarkoitus tehdä nousujohteinen kisa, missä onnistuinkin, mutta oisin voinut lähteä kiristämään vauhtia jo vähän aiemmin. En kiusannut tarpeeksi itseäni. Ei mitään jossiteltavaa ja kiva kun tällä fiiliksellä voi jatkaa ja tietää, että kaikki on kunnossa.  Hyvillä mielin meen MM-kisoihin ja seuraavaan kisaan.”

  Päivän kisan toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi 22:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen: ”Aika vaikeata oli. Ei saanut sellaista rentoa, terävää hiihtoa, mitä olisi halunnut tuohon kisaan. En osaa sanoa, mistä johtui.  Ei ollut mikään katastrofihiihto, mutta ei se ollut hyväkään.  Olen saanut terveenä harjoitella. Hyvillä fiiliksillä tässä jatketaan. Huomenna siirrytään Faluniin ja tehdään kevyitä hyviä treenejä alkuviikosta ja toivotaan, että Falunissa kulkee.”

   Krista Pärmäkoski sijoittui 29:nneksi: ”Vaikea kisa, ei hyvä fiilis, mutta eipä näitä kisoja kukaan viikon päästä enää muista. Ei toiminut mikään, en osaa sano miksi ei toiminut.  Omat tehoharjoitukset on tuntuneet paremmalta kuin itse tämä kisa. Nyt on mietinnän paikka, että mitä tehdään, mutta on tässä viikko kuitenkin vielä aikaa. Ei tässä vielä suksia myydä, mutta katotaan MM-kisojen jälkeen. Vielä on kuitenkin urheilija toivoa täynnä.”

  Paremmin perinteisellä hiihtotavalla viihtyvä Aino-Kaisa Saarinen on saanut nyt myös vapaan hiihtotavan kuntoon. Östersundin vapaan kympin kolmaskymmenes sija antaa lisäpotkua myös lähestyviin MM-kisoihin: ”Tämä oli hirmu hyvää harjoitusta sitä yhdistelmähiihtoa varten. Ensimmäisellä kierroksella, en tiedä eikö riittänyt itseluottamus tai mikä siinä tökki, mutta se oli sellaista hiihtelyä. Toisella kierroksella mä sain siitä Tchekalevasta ihan snadisti vähän niin kuin varvin, niin siitä lähti hiihto kulkemaan ja mä pystyin hiihtämään huomattavasti kovempaa ja sain itseni ihan kunnolla tiukille. Sittenhän ne sijatkin alkoivat siitä nousemaan. Jotenkin hiihtäminen muuttui jotenkin helpommaksi ja tuli sellainen tunne, että MM:ssä sitten, jos on hyvillä sijoilla siinä pertsan jälkeen, niin kuin pääsee skeittiä hiihtää porukassa, niin sitten on mahdollisuuksia. Kaikki merkit on nyt hyvään suuntaan. Molemmissa tämän viikonlopun kisoissa sain hyvän fiiliksen. Uskon, että mun vauhti tulee riittämään, mutta tietysti sukset ja päivän kunto ratkaisee, ja nyt pitää pystyä venymään.”

  Anne Kyllönen jäi maailmancupin pisteiltä sijoittuen 37:nneksi.

  Tulokset