Uutisen päiväys

23.1.2015← Takaisin

Roponen parhaana suomalaisena kymmenes Rybinskin vapaan kympillä

  Maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Rybinskissä rapsakassa pakkaskelissä. Venäjällä oli vielä aamulla pakkasta yli kaksikymmentä astetta, mutta pakkanen hiukan hellitti ja kisan aikana pakkasta oli noin viisitoista astetta, joskin viima lisäsi pakkasen purevuutta. Suomalaisnaisista parhaiten sijoittui kymmenenneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen.

  Rybinskin maailmancup-viikonloppu avattiin naisten vapaan 10 kilometrin väliaikalähtö-kisalla. Suomalaisnaisista pakkaskisassa parhaiten sijoittui Riitta-Liisa Roponen, joka hiihti kymmenenneksi 1.22,5 kisan voittaneelle, Norjan Astrid Jacobsenille jääneenä.  Ensimmäinen viisi kilometriä sujui naisilta vauhdikkaasti, mutta loppua kohti meno hyytyi. ”Hiihto oli trendiltään laskeva. Tytöillä oli sellainen tunne, että suksi hyytyi toisella kierroksella siitä, mitä se oli alussa. Alku meni hyvin ja tietenkin pakkaskisa on haastava, mutta tuntemus oli, että suksi toimi alkukilometrit, mutta ei ihan loppuun asti. Ehkä se vähän vaikutti siihen tulokseen. Kerttu oli viidentoista kieppeillä koko ajan ja Ritu taisteli siitä neljännestä sijasta, mutta tipahti kymmenenneksi, se oli tänään kisan luonne. Tässä vaiheessa en oikein osaa vielä muuta sanoa”, välittömästi naisten kisan jälkeen tavoitettu päävalmentaja Reijo Jylhä kommentoi.

  Parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Roponen oli tulokseen pettynyt: ”Oma vire ja hiihto oli kyllä hyvä, pystyin hyvin ja hyvällä vireellä tekemään töitä loppuun saakka. Olen pettynyt tulokseen, mutta toisaalta tiedän, ettei kunnossa ole mitään vikaa. Kyllähän se turhauttaa, kun tietää, että on tarjolla muitakin sijoja. Sunnuntaina hiihdän ja toivon, että silloin on kaikki osa-alueet kunnossa.”

  22:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen odotti itseltään parempaa tulosta: ”Ei tietenkään tuohon voi olla tyytyväinen. Kyllä parempaa odotin.  Aika kaamean tuntuista oli meno. Tietysti on sairastelua alla, viime viikolla pääsin treenaamaan ihan kovasti, vaikea sanoa tarkemmin, että mistä johtui, mutta ei se hyvin mennyt.” ”Onneksi tuo nyt vähän lauhtui, mutta tälle päivälle tuo pikkuinen viima tuli. Kyllä se ihan tarpeeksi kylmältä tuntui, mutta siinä mielessä, että pakkaslukemien puolesta ihan ok kelissä päästiin hiihtämään.”

  Riikka Sarasoja-Lilja sijoittui 44:nneksi: ”Katastrofaalisen huono hiihto, voisi synkistellä, jos sille päälle sattuisi, mutta ei nyt anneta sen lannistaa. Alku lähti ihan hyvin liikkeelle, oli hyvä tsemppi ja ajattelin, että tästä tulee kyllä hyvä päivä. Mutta sitten se hyytyi hyytymistään ja vaikka kuinka yritti rimpuilla eteenpäin, niin ei päässyt. Oli hyvin laskusuhdanteinen käyrä. Etukäteen ajattelin, että näinköhän sinne paleltuu, mutta lämpö pysyi hyvin. Oli työnaisen keli, se ei tänään mun kuntotasolle ollut ollenkaan hyvä juttu, en pystynyt peeseissä rimpuilemaan. Se oli ihan rehellisesti sanottuna huono kisa.”
  ”Huomenna päivä on uusi ja keskimäärin yhdeksän kilometriä lyhyempi matka, se on kuitenkin mun päämatka tälle viikonlopulle. Tottahan minä lähden siihen tosi paljon parempaa hakemaan kuin tänään. Pidän lipun korkealle huomiseen saakka, mutta katsotaan, mikä on ääni kellossa huomisen jälkeen”, Sarasoja-Lilja naurahtaa.

  Tulokset