Uutisen päiväys

20.12.2014← Takaisin

Roponen parhaana suomalaisena seitsemäs Davosissa

  Riitta-Liisa Roponen oli Davosin vapaan kympillä vauhdikkain suomalainen sijoittuen seitsemänneksi. Kaikkiaan neljän suomalaisnaista hiihti pisteille. Toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi yhdeksänneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski.

  Kaksi suomalaisnaista hiihti kymmenen parhaan joukkoon Davosin vapaan kympillä. Suomalaisnaisten parhaasta tuloksesta lauantain kisassa vastasi Riitta-Liisa Roponen, joka sijoittui seitsemänneksi ja otti samalla kauden ensimmäiset maailmancup-pisteensä. Kisan voitti Norjan Marit Björgen, jolle Roponen jäi 46,1 sekuntia. ”Olen tosi tyytyväinen: Mulla on ollut hyvä olo ja fiilis koko viikon, ja odotin hyvää hiihtoa. Pieni notkahdus mäen päällä, olisi ehkä vähän parempikin sijoitus ollut tänään tarjolla, mutta en minä jossittele. Suksi pelasi hyvin ja minäkin olin hyvä, niin ei siinä mitään muuta”, Roponen kertoo ja jatkaa avaten hiukan suoritusta: ”Olin Maritin perässä, kun se lähti kuokkaamaan, niin ei siihen rytmiin ollut mitään saumaa. Mutta sen kuokkapätkän jälkeen taas kulki hyvin ja loppu tuli huvin. Tämän päivän suoritus oli hyvä, eikä ero keulaan ole järkyttävä. Omasta mielestäni tulin alamäet hyvin, ei sitä kukaan jarruttamatta tullut.”

  Yhdeksänneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski ei ollut sijoitukseensa tyytyväinen, mieli halajaa kovasti palkintopallille: ”Latu oli aika karkea ja kova. Varmaan pahin lasku oli siinä stadionilla, sai todella tarkkaan tulla laskut. Viimeisellä kierroksella aika pahasti horjahdin vauhdikkaassa laskussa ja se varmaan söi niitä sekunteja. Tavallaan harmittaa, kun näitä kymppisakin tuntumaan hiihtoja on nyt tullut aivan liikaa, pikku hiljaa toivoisi parempia suorituksia, mutta parhaani tein ja se riitti nyt tuohon. Pikku hiljaa haluaisi noita palkintopallisijoja, mutta ei näköjään vauhti vielä riitä.” Pärmäkoski kilpailee huomenna sprintissä. ”En ole luonut vielä tavoitteita. En yhtään tiedä millainen keli on tulossa, mutta jos on tällainen keli, niin ei se yhtään ainakaan ole mulle eduksi. Toivoisin, että olisi vähän pehmeämpi alusta huomenna.”

  14:nneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen ei ollut suoritukseensa tyytyväinen. ”Täytyy olla vihainen itselle. En suoraan sanottuna uskaltanut laskea noita alamäkiä. Tasaisella ja nousuissa tulin ihan hyvin, mutta ei voi alamäessä antaa näin paljon tasoitusta. Latu oli todella jäinen ja tuossa stadionilla mä en meinannut päästä loppusuoraa kunnialla”, Niskanen naurahtaa ja jatkaa: ”Siinä oli latukoneen urat jäätyneet.  Olen tunnustanut itselle, että aurasin liikaa alamäkiin, harmittaa paljon. Ei näissä kisoissa voi tulla alamäkiä noin.” Sunnuntain sprinttikisaan Niskanen starttaa, mutta maltillisin odotuksin: ”Vapaan sprintti tuossa maastossa, niin ei siinä ole korkeat tavoitteet. Starttaan kuitenkin, mutta ei se ole mun matka, mutta vapaan sprintit on hyviä rykäisyjä tässä muiden joukossa, jos niistä vaikka vauhtia saisi. ”

  Laura Mononen hiihti maailmancup-pisteille sijoittuen 30:nneksi. ”En ole tyytyväinen. Olotila oli surkea tänään. Löysä olo, hyvä kun maaliin selvisin. Oli todella vaikeaa tänään. Ei vaan pystynyt yhtään parempaan”, Mononen kertoo. ”Mulla on ollut viimeiset päivät maha vähän sekaisin. Voi osittain vaikuttaa asiaan, että ruoka ei ihan imeydy kunnolla. Varmaan parhain terävyys puuttui, mutta en ole ihan sairas ollut. Varmaan paras terävyys oli poissa. Ei ihan katastrofikisa ja jotenkin selvisin maaliin.

   Anne Kyllönen sijoittui Davosin vapaan kympillä 36:nneksi

  Tulokset