Uutisen päiväys

22.2.2016← Takaisin

Roponen hiihtää Finlandiassa koko kattauksen, kaikkiaan 3200 ilmoittautunutta 28 maasta

Hiihtolajien tapahtumat Salpausselällä jatkuvat tulevana viikonloppuna Lahden ja Hollolan maisemissa hiihdettävällä Finlandia-hiihdolla. Finlandia-hiihtoviikko starttaa jo tiistaina Lasten Finlandialla, mutta varsinaisesti asiaan päästään perjantaina viikonvaihteen avaavassa Finlandia-Sprintissä. Lauantaina hiihdetään perinteisellä 42 ja 32 kilometrin matkat, sunnuntaina 42 ja 20 kilometriä vapaalla. Ilmoittautuneita on 3200, mutta jälki-ilmoittautumaan ehti vielä. Hiihtäjiä on tulossa kaikkiaan 28 maasta.

Miesten Finlandiassa suomalaisten ykkösnimi toistaiseksi ilmoittautuneiden joukossa on Kari Varis. Varis on jo Finlandian legenda, sillä miestä muistetaan perjantaina viidentoista hiihdetyn Finlandian kunniaksi Hiihtoneuvos-tittelillä. Kovaa ulkomaalaisvastusta on jälleen tulossa muun muassa Venäjältä.

”Kunto tuntuu hyvältä. En usko, että hirveitä vaikeuksia matkavauhdin kanssa tulee ensi viikonloppuna. Perinteisellä tulee kova kisa, huhujen mukaan tulee paljon maajoukkuehiihtäjiäkin viivalle”, Varis tuumi.

Naisten puolella maajoukkuehiihtäjä Riitta-Liisa Roponen on yhteistyökumppaninsa joukkueessa jo Finlandia-Sprintissä sekä hiihtää pitkät matkat molempina päivinä. Roposen lisäksi lauantaina listalta löytyvät niin Maija Hakala kuin Sini Alusniemikin, joten tiukkaa taistelua varmasti luvassa.

”Perjantaina laitetaan rennolla meiningillä kaikki peliin, sprintistä on hyviä muistoja tältä stadionilta, toivottavasti ne jatkuvat. Nuorena tyttönä olen Finlandiaa hiihtänyt. Olen tätä viikonloppua odottanut kovasti, mukava tulla Lahteen hiihtämään. Pelkkää positiivista olen tästä tapahtumasta kuullut, mukava päästä osallistumaan. Ajattelen nauttia tunnelmasta ja hyvästä kunnostani, lähden hiihtämään rentoa hyvää perinteisen hiihtoa”, Roponen sanoo.

Finlandia-hiihdosta lähetetään lauantaina suora lähetys Etelä-Suomen Sanomien nettisivuilla www.ess.fi klo 9.30-13.30. Lähetyksen tuottaa EQTiming yhteistyössä Vidairin kanssa. Lauantaina tehdään myös kansainvälinen kooste maratonhiihtojen kattojärjestön Worldloppetin kanavaan.

Finlandiaa seurataan kattavasti Finlandia-hiihdon sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä sekä nettisivuilla.

Kuuntele Riitta-Liisa Roposen kommentit ja vinkit: https://soundcloud.com/user-782755710/riitta-liisa-roponen-finlandian-ennakkotunnelmat
Kuuntele Maija Hakalan kommentit ja vinkit: https://soundcloud.com/user-782755710/maija-hakalan-finlandia-ennakkotunnelmat-ja-vinkit
Kuuntele Kari Variksen kommentit ja vinkit: https://soundcloud.com/user-782755710/kari-varis-finlandian-ennakkomietteet