Uutisen päiväys

22.3.2019← Takaisin

Ristomatti Hakola parhaana suomalaisena 9:s Québecin sprinteissä

Maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppu käynnistyi Kanadan Québecissa sprinttipäivällä. Suomalaisnaisista Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen nähtiin erävaiheissa, miesten puolella Ristomatti Hakola ja Joni Mäki etenivät jatkoon. Hakola oli lopulta parhaana suomalaisena yhdeksäs.

Hakola ja Mäki sykähdyttivät ottamalla kaksoisvoiton alkuerässään. Suomalaisurheilijoiden matka päättyi kuitenkin kovassa välierässä, kun edelle hiihtivät Federico Pellegrino, Johannes Hösflot Kläbo, Andrei Melnitshenko ja Viktor Thorn.

Hakola oli lopulta kilpailun yhdeksäs. Sairastelujen jälkeinen tasonnosto ja alkuerän kaksoisvoitto lämmittivät urheilijan mieltä.

– Vähän jo sinne päin. Päässyt parempaan kuntoon sairastelujen jälkeen. Finaaliin olisi kyllä haluja, mutta ei tällä kertaa. Alkuerä oli suomalaishallintaa, Jonin kanssa oli hyvä veto. Ajattelin, että myrkytetään muut vauhdilla, niin päästään kahdestaan jatkoon. Välierässä ei ollut riittävästi jalkaa loppuun. Johannes (Hösflot Kläbo) kun lähti, karkasi se horisonttiin, kertasi Hakola.

Mäki hiihti sijalle 11. Vahvasti paikkansa maailmancupin sprinttien erävaiheissa vakiinnuttanut Mäki totesi kilpailupäivän alkaneen tehokkaasti, mutta välierässä parhain vire oli jo hävinnyt.

– Alkuerässä vielä aika herkällä jalalla pystyi haastamaan loppusuoralla. Välierään eväät loppuivat kesken, eikä oikein ollut aktiivista hiihtoa. Olisi pitänyt lähteä jossain vaiheessa matkan aikana haastamaan ja hakemaan parempia paikkoja. Vaikea oli viimeiseltä paikalta loppusuoralla nousta. 

Mäki koki hiihtäneensä tänään omalla tasollaan, mutta seuraavalle kaudelle urheilija toivoo taas astetta kovempia suorituksia. 

– Vähän jäi harmittamaan, mutta omalle tasolle tuli taas hiihdettyä. Seuraavana vuonna lähetään hakemaan finaalipaikkoja. Toivottavasti tasonnostoa tulee sen verran, pohti Mäki kilpailun päätteeksi.

Miesten tulokset

Maailmancupin kokonaistulokset

Suomalaisnaisista parhaimmasta sijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli päivän 14:s. 

Pärmäkoski aloitti päivän vahvasti oltuaan aika-ajojen kymmenes. Suomalaisurheilija joutui taipumaan alkueränsä loppusuoralla niukasti. Pärmäkoski ylitti maaliviivan kolmantena, vain 0,17 sekunnin erolla erän toiseksi hiihtäneeseen Sophie Caldwelliin. Kerttu Niskanen oli kilpailun 28:s. 

– Kristalta hyvä aika-ajo ja Kerttukin pitkästä aikaa vapaan sprintissä jatkoon. Krista taisteli loppusuoralle asti mallikkaasti, ei ihan riittänyt kurotus välierään saakka, totesi päävalmentaja Matti Haavisto.

Naisten tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: SHL/Jesse Väänänen