Uutisen päiväys

24.8.2016← Takaisin

PowerPark isännöi jälleen huippuhiihtäjien rullasuksitapahtumaa

Lahden MM-hiihtoihin valmistautuvat suomalaiset huippuhiihtäjät kisaavat PowerParkissa Härmässä PowrSkiGP:ssä lauantaina 3. syyskuuta, jolloin vietetään PowerParkin huvikauden päättäjäisiä. Rullasuksitapahtuma alkaa Mika Salo Circuitilla aamupäivästä kello 11.

Miesten normaalimatkojen maajoukkueen Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen saavat vastaansa sprinttimaajoukkueen Matias Strandvallin, Toni Ketelän, Ristomatti Hakolan, Martti Jylhän ja Anssi Pentsisen. Strandvall oli ykkönen viime vuoden PowerSkiGP:ssä. 

Lisäksi haastajaryhmästä mukana ovat Karri Hakala ja Joni Mäki. Naisten puolella maajoukkueen Krista Pärmäkoski saa vastaansa muun muassa PowrSkiGP:n viime vuoden voittajan Maria Grundvallin.

Kilpailumuotoina naisilla ja miehillä ovat 100 metrin supersprintit ja yhteislähtönä kisattavat pudotuskilpailut. Junioreilla ovat omat kilpailunsa, joten Härmän PowerParkissa on luvassa huippuluokan rullasuksitapahtuma. 

Palkintoina pääsarjoissa on rahapalkinnot - sekä miesten että naisten voittaja kuittaa 1 000 euroa. Tapahtuman isäntänä on viime vuoden tapaan teollisuusneuvos Jorma Lillbacka.

"Saamme PowerSkiGP:hen jälleen todella kovan kotimaisen osanottajakaartin. On jännä nähdä miten normaalimatkojen hiihtävät pärjäävät sprinttihiihtäjille tällä kertaa. Viime vuonna sprintterit näyttivät hallitsevan tätä lajia. Yritimme myös ulkomaalaisia mukaan, mutta tällä kertaa ajankohta ei sopinut heidän kalenteriinsa", PowerSkiGP:n promoottori Kalle Lassila sanoo.

Promoottorin mukaan viime vuoden tapahtuman palaute niin kilpailijoilta kuin katsojiltakin ruokki tämän syksyn GP:tä.

"Saimme hiihtäjiltä viime vuoden tapahtumasta kaikin puolin erittäin hyvän palautteen, joten siinä oli hyvä lähtökohta tälle vuodelle. Kilpailumuotona pudotuskilpailu sytytti yleisön ja oli hiihtäjille raastavan kova. Nyt kisattava 100 metrin supersprintti tuo varmasti lisää väriä tapahtumaan yleisölle ja urheilijoille", Lassila uskoo.

Kilpailujen jälkeen yleisöllä on jälleen mahdollisuus tavata urheiljoita Powerparkin huvipuistossa, jonne urheilijat jatkavat kokemaan uusia elämyksiä.

Viime vuoden tunnelmia tätä napsauttamalla

Lisätietoja:
Kalle Lassila, PowerSkiGP, promoottori, puh. 040 744 4210
Pekka Kaidesoja, tiedottaja, puh. 040 595 0903