26.2.2016← Takaisin

Poikien viestijoukkue lähellä MM-mitalia

Suomen poikien nelikko Aleksi Parttimaa, Lauri Gummerus, Markus Vuorela, Lauri Lepistö jäi ainoastaan 10 sekunnin päähän MM-mitalista oltuaan neljäs 4x5 kilometrin viestikisassa Romaniassa.

Suomi oli vielä ennen viimeistä osuutta seitsemäntenä, mutta pronssia tiistaina 10 kilometrin perinteisen kisassa juhlineen Lauri Lepistön hienon kirin ansiosta kvartetti nousi lopputuloksissa neljännelle sijalle. Suomalaisen mukaan Rasnovin viestikisa oli tyylikäs kasvojen pesu torstain alakanttiin menneelle vapaan kilpailulle.

“Lähdettiin joukkueena tekemään kovaa suoritusta vähän alakanttiin menneen vapaan kisan jälkeen. Omalle osuudelle pääsin seitsemäntenä ja lähdin rennosti, mutta kuitenkin muita hiihtämään kiinni”.

“Sain ensimmäisen kierroksen jälkeen kolme edellä menevää kiinni ja iskin melkeinpä heti. Loppuun tultiin minkä pääsi”, Lepistö kertoi hurjasta kiristä.

Suomen ankkuri vaikutti olevan kilpailun tauottua varsin tyytyväisen oloinen.

“Hyvä hiihto ja kasvojen pesu eilisen jälkeen. Lopputuloksena neljäs sija on meille hyvä etenkin, kun kaikki osuudet mentiin vapaalla”, Lepistö huomautti.

Maailmanmestaruuden vei Norjan kvartetti Mattis Stenshagen, Vebjörn Hegdal, Jan Thomas Jenssen ja Johannes Hösflot Kläbo. Venäjä otti hopeaa ja Ranska puolestaan pronssia.

Naisten kisassa nelikko Anni Alakoski, Johanna Matintalo, Eveliina Piippo, Vilma Nissinen oli yhdeksäs 1.11 minuuttia kärkeä perässä. MM-kultaa juhli Ruotsin joukkue Emma Ribom, Elina Rönnlund, Ebba Andersson ja Jenny Solin. Norjan ja Venäjän nuoret nappasivat himmeämmät mitalit.