Uutisen päiväys

18.3.2016← Takaisin

Pohti SkiTeam -yhteisö luo alueelleen hiihtokulttuuria

Pyhäjärven Pohdin Pohti SkiTeam on urheilijoidensa, taustahenkilöidensä sekä yhteistyökumppaneidensa muodostama tiivis yhteisö, jota kantaa yhteinen luottamus tekemiseen.

– Se vuorovaikutus on parasta. Uskotaan puolin ja toisin, Pohti SkiTeamin manageri Kauko Tikkanen kiteyttää tiimin henkeä.

Seura luottaa urheilijoihinsa, urheilijat sitoutuvat seuraan, tiimin rakennusvaiheessa mukaan lähteneet kumppanit haluavat jatkaa yhteistyötä.

– Meillä on toiminta turvallisella pohjalla. Myös urheilijat ovat sitoutuneet hommaan.

Siihen on 2013 syntyneen tiimin hyvä rakentaa toimintaansa.  Tällä hetkellä urheilijoita on 12.

– Neljän–viiden organisaatiolla hoidetaan tätä hommaa, Tikkanen kertoo.

Idea miesjoukkueen kokoamisesta lähti hiihtäjiltä itseltään. Heillä  oli halu saada kokoon nuorekas ja tasokas joukkue, jolla on mahdollisuus menestyä jopa SM-tasolla. Seuran taustajoukkojen tehtäväksi jäi yhteistyökumppaneiden kokoaminen, niitä onkin saatu joukkueen tueksi kiitettävästi mukaan.

Tiimi ja sen ympärille syntynyt panostus lajin vei pienen paikkakunnan seuran myös Suomen Cupin järjestäjäksi vuosi sitten. Kisaisännyys puolestaan toi Honkavuoreen muun muassa uuden kuuluttamorakennuksen, ja hyvin sujunut urakka poiki suunnitelmia uusista kilpailuista. Se sopii varmasti myös Pohti SkiTeamille, jossa hiihtäjien keski-ikä on 22 vuotta. Työtä tehdään lajin luonteeseen sopien pitkäjänteisesti. Jotain kertoo, että Imatran SM-viesteissä ykkösjoukkue oli seitsemäs ja kakkosjoukkue 14:s. Nuoruuden lisäksi on leveyttäkin.

–Lähempänä kymmenen kyselijää on ollut, imua on. Porukka on huomioinut. Esikuvat vaikuttavat, meillä on hyvin nuoriakin. Tiimi on antanut nostetta, Hippo-hiihdoissakin oli kuusikymmentä lasta hiihtämässä. Esikuvat vaikuttavat, Tikkanen sanoo tyytyväisenä hiihtoinnostuksesta.

Tiimin hiihtäjistä monet ovat saaneet onnistumisia tällä kaudella, eikä toiminta ole ollut pelkästään vaikkapa Joni Mäen tai Heikki Korpelan varassa. Tällä kaudella vielä jäljellä olevissa Suomen Cupeissa Pohti SkiTeam tähtää viestissä viiden joukkoon, parisprintissä tavoitteena on mitali.

– Parisprintti kiehtoo kovasti. Kovin toivein lähdetään.

Pohti SkiTeam on paikalla laajalla joukolla ja edustavat joukkueasut näkyvät varmasti kovassa vauhdissa ladullakin.

Tutustu tiimin ja taustoihin tarkemmin: www.pohtiskiteam.fi/

Juttu on viides osa Suomen Cup -kanavissa julkaistavaa juttusarjaa, jossa nostetaan esiin seuratoimijoita ja tiimejä ympäri Suomen.