Uutisen päiväys

9.5.2005← Takaisin

Pohjoismaisten lajien maailmancupien ohjelmat 2005-06

Kansainvälisen hiihtoliiton kokouksissa Amsterdamissa vahvistettiin tulevan kauden kilpailukalenterit. Pohjoismaisista lajeista suurimmat muutokset tulevat maastohiihtoon.

Maastohiihdon maailmancupin muutokset koskevat erityisesti Suomea, kun pitkä perinne katkeaa ja Salpausselän kisojen ohjelmassa ei ole ollenkaan maastohiihtoa. Kisat toki pidetään, ohjelmassa on kaksi mäkihypyn ja kaksi yhdistetyn maailmancupien osakilpailua. Vuonna 2007 palataan normaaliin eli myös maastohiihto palaa Salpausselän kisaohjelmaan.

Maastohiihdon maailmancupin ohjelmassa Salpausselän "söi" Vasaloppet, perinteinen pitkä hiihto, joka haluttiin mukaan cupiin, naiset hiihtävät 45 km 4.3.2006 ja miehet 90 km 5.3.2006. Maastohiihdossa uutena kisajärjestäjänä tulee mukaan Kiina. Changchunissa käydään sprinttikisa vapaalla hiihtotavalla 15.3.2006.

Pohjoismaisten lajien maailmancupin Nordic Opening pidetään jälleen Kuusamossa Rukalla. Rukalla käydään 25.-27.11. 2005 kahdeksan maailmancupin osakilpailua, kaksi mäkikilpailua, kaksi yhdistetyn kilpailua ja neljä maastohiihtoa - kaksi niin naisille kuin miehillekin.

Salpausselän kisojen ajankohta on 4.-5.3.2006. Lauantaina on tuttu iltamäki joukkuekilpailuna ja päivällä yhdistetyn sprintti. Sunnuntaina yhdistetyssä kilpaillaan perinteinen Gundersen-kisa ja päivällä ohjelmassa on jännittävä suurmäen kilpailu.

Myös mäkihypyn maailmancup Kuopiossa on tutulla paikallaan eli tiistai iltana Lahden jälkeen 7.3.2006.

Maastohiihdon maailmancupin ohjelma löytyy tästä.
Mäkihypyn maailmancupin ohjelma löytyy tästä
Yhdistetyn maailmancupin ohjlema löytyy tästä.