Uutisen päiväys

16.2.2014← Takaisin

Sipilä ja Haarala nuorten 20km perinteisen tuoreet Suomen mestarit

Miesten 17-vuotiaiden perinteisen 20 kilometrin kisan voitti Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä. Ikäluokkaa vanhempien M18-sarjan voittajaksi hiihti Gamlakarleby IF:n Juuso Haarala.

17-vuotiaiden miesten perinteisen 20 kilometrin Suomen mestariksi Lahdessa hiihtänyt Keravan Urheilijoita edustava Turo Sipilä otti mestaruuden selvästi. Aikaan 53.41,2 kellon pysäyttänyt Sipilä jätti muut yli minuutin päähän.
- Kaksi ekaa kierrosta katseltiin. Ei mulla ollut mihinkään kiire. Mä vähän härnäilin poikia juomapaikalla ja lisäsin aina vauhtia. Sitten ne eivät saaneetkaan kiinni. En minä mitään varsinaista irtiottoa tehnyt, pienen vauhdinlisäyksen ja tänään se riitti tuohon eroon, Sipilä kertoo.
Paimion Urheilijoiden Aleksi Parttimaa naureskeli kilpakaverin nykäisyille:
- Hiihdettiin Turon kanssa alkumatka kahdestaan ennen kuin se karkasi. Joka kierros se kokeili sitä. Ensi vuonna ei vissiin tarvitse juoda siinä ollenkaan. Mää oikein nautiskelin juomasta.
- Tänään ei ollut ihan mun päivä. Viime viikolla makasin kuusi päivää kipeänä sohvalla. Sohvalla sen takia, että siinä on isompi telkkari. 
Turun ammattikoulussa rakennuspuolta opiskeleva Parttimaa suunnittelee muuttoa parempien harjoituspaikkojen lähettyville.
- Muoniossa on urheilupainotteinen ammattikoulu ja hyvä maastot. Oon miettinyt, että muutan Muonion ehkä ensi vuonna. Kun kotoa kerran lähdetään, niin lähdetään kauas.
Viikonlopun toisen pronssinsa ottanut, Mikkelin Hiihtäjien mitalijoukkueessa lauantainakin urakoinut Juho Neuvonen joutui miehistä ainoana pienimuotoiseen loppukiriin, kun Pyhäjärven Pohtia edustava Roope Haapakangas yritti vielä loppusuoralla ohi. 
- Kyllä viestimitali maistui hyvälle, mutta henkilökohtainen mitali on aina oma mitali. Mä vedin koko viimeisen kierroksen ja Roope yritti kyllä lopussa ohi, niin mä pystyin pitämään sen takana.

M18-sarjan 20 kilometrin perinteisen kisan kärkikolmikko mahtui yhdentoista sekunnin sisään. Gamlakarleby IF:n Juuso Haarala oli kolmikosta nopein ajalla 52.29,6. 
- Kyllä tykkäsin radasta. Pitkiä hiihdettäviä nousuja, kovat maastot sopii mulle hyvin.  Vedettiin alussa porukassa. Mä ja Gummerus vedettiin yhdessä.  Viimeisellä kierroksella sain nousuun vähän eroa. Jos meinaa aikuisena pärjätä, on hyvä kilpailla kovissa maastoissa junnunakin. Viime kausi meni sairastellessa, mutta nyt olen treenannut ehjän kauden, Haarala kommentoi. 
Vetotyöt muille jättänyt Ylistaron Kilpa-Veljien Karri Hakala kuittasi SM-hopeaa. jääden 8,2 sekuntia voittajalle.
- Rata oli oikein mukava, sain suksen pitämään, niin silloin on mukava nousutkin hiihtää. En uskonut, että näin hyvin menee. Taktisesti tämä oli onnistunut hiihto. Vedin rennosti ja peesissä. Jos tuli vetovuoro, nostin selän pystyyn ja päästin muut ohi, Hakala paljastaa.
Myös pronssille hiihtänyt, voittajasta 10,6 sekuntia jäänyt Nivalan Urheilijoiden Lauri Gummerus nautti haastavista maastoista.
- Ihan mukavat radat, oli ylämäkeä ja alamäkeä ja kunnolla haastavuutta. Voittoa lähdin kyllä tavoittelemaan, mutta ihan hyvä hiihto siihen nähden, että viime viikolla oli flunssaa. Mulla oli tänään  alusta saakka vaikeaa. En saanut hyvää iskua päälle, positiivista kuitenkin että tänä vuonna on pertsakin kulkenut, Gummerus kertoo.