Uutisen päiväys

19.12.2013← Takaisin

Pentsinen jättää Asiagon väliin, Mikkonen tilalle

Maastohiihdon maajoukkueen miehitys tulevan viikonlopun Asiagon sprintteihin on muuttunut. Aiemmin viikolla loukkaantuneen Matias Strandvallin lisäksi myös Anssi Pentsinen jättää kisat väliin. Molempien tilalle on nimetty uudet hiihtäjät.

Maastohiihdon maailmancupissa on vuorossa Asiagon sprinttiviikonloppu. Lauantaina hiihdetään perinteisen sprinttikisa ja sunnuntaina perinteisen sprinttiviesti.
Aiemmin viikolla kylkensä loukanneen Matias Strandvallin tilalle joukkueeseen nousi varamieheksi nimetty Toni Ketelä. Nyt joukkueeseen tulee toinen muutos, kun Juho Mikkonen korvaa Anssi Pentsisen viikonlopun kisassa.
- En varsinaisesti ole sairaana. Ei ole kurkkukipua eikä kuumetta. Viimeisen viikon ajan on ollut epänormaali väsymystila, joka ei ole helpottunut. Ehkä pikkuisen meinaa jotain pöpöä puseka päälle, ei tunnu ihan sataprosenttisen hyvältä nyt olo.  Voisi varmaan puhua alipalautumistilasta, Pentsinen kertoo.
- Lähden täältä kotiin lepäämään touria  ja kauden muita kilpailuja ajatellen. Tässä on vielä kovaa matkustusta ja tiukkoja kisoja edessä.

Suomeen jo kotiutunut Strandvall kävi keskiviikkona näyttämässä lääkärille kylkivammaansa, joka Italiassa diagnosoitiin vasemman puolen kahdeksannen kylkiluun hiusmurtumaksi.
- Lepoa vähintään viikko eli ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona voin lähteä liikkumaan: ensin juoksemaan, mutta ylävartaloa säästäen, Strandvall kertoo.
Toipumisennustetta on vaikea antaa.
- Yleensä tämmöinen vaiva on tosi kipeä, mutta voi olla, että joku aamu herätessä kipu onkin poissa. Keskivartalon tehokas käyttö voi kuitenkin olla haastavaa.

Asiagon sprinttijoukkue
Martti Jylhä
Ari Luusua
Sami Jauhojärvi
Toni Ketelä (korvaa Matias Strandvallin)
Juho Mikkonen (korvaa Anssi Pentsisen)

Aino-Kaisa Saarinen
Mona-Liisa Malvalehto
Anne Kyllönen