Uutisen päiväys

2.3.2016← Takaisin

Pärmäkoski paras suomalainen Ski Tour Canadan avauksessa

Krista Pärmäkoski oli paras sinivalkoinen hiihtäjä tiistaina, kun maastohiihdon maailmancupin päätöskiertue alkoi Kanadan Gatineaussa. Suomalainen sijoittui naisten vapaan sprintissä 12:nneksi.

Aika-ajoissa 22:nneksi sijoittunut Pärmäkoski sivakoi puolivälierässään toiseksi ja semifinaalissaan kuudenneksi.

“Hiihto oli koko ajan erä erältä parempaa, välierässä tullut kompurointi maksoi aika paljon", suomalainen tiivisti kisan jälkeen.

Kerttu Niskanen oli Ski Tour Canadan avauksessa 22:s, Anne Kyllönen 27:s ja Laura Mononen 40:s.

Naisissa voiton vei Norjan Maiken Caspersen Falla ennen Ruotsin Stina Nilssonia ja USA:n Jessica Digginsiä.

Miesten puolella paras suomalainen oli Martti Jylhä, joka oli Ski Tour Canadan avaustaistossa 13:s.

“Yllättävän hyvä päivä siihen nähden, miten hankalaa on ollut, sellaista kattoon syleskelyä ollut tässä edelliset päivät. Vähän samalla lailla, kuin Matiaksellakin (Strandvall), meinannut flunssaa pukata päälle aika pahastikin”.

“Onneksi ei ole keuhkoihin tai lihaksiin sillä lailla vaikuttanut, oli aika positiivinen päivä siihen nähden. Pienestä se jäi kiinni, mutta ei voi mitään. Erässä oli pari kovempaa, koitetaan pysyä terveenä tai edes samassa tilanteessa kuin mikä tällä hetkellä on”, aika-ajossa hienosti seitsemänneksi sijoittunut Jylhä pohti kisan tauottua.

Suomalainen pääsi erittäin lähelle semifinaalipaikkaa, sillä neljännestä puolivälierästä toisena jatkoon rynninyt Ranskan Renaud Jay voitti Jylhän ainoastaan yhden sadasosasekunnin turvin.

Sprinttivoittoa miehissä myöhään tiistai-iltana Suomeen aikaan juhli Venäjän Sergei Ustjugov. Hurjan tasaisessa finaalissa kakkoseksi hiihti Ranskan Richard Jouve, USA:n Simeon Hamilton puolestaan taipui kolmanneksi. Koko finaalin kärkitrio mahtui ainoastaan 0,09 sekunnin ja kuusikko 0,72 sekunnin sisään.

Jylhän jälkeen muista suomalaisista Strandvall sivakoi 19:nneksi, Anssi Pentsinen 27:nneksi, Matti Heikkinen 62:nneksi ja Lari Lehtonen 65:nneksi.

Kiertue jatkuu keskiviikkona Montrealissa, jossa ohjelmassa ovat naisten 10,5 kilometrin ja miesten 17,5 kilometrin perinteisen yhteislähdöt.

Ski Tour Canadan avauskisan tulokset:
Naiset
Miehet

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa:
Kerttu Niskanen
Laura Mononen

Anssi Pentsinen
Martti Jylhä
Matias Strandvall
Lari Lehtonen
Matti Heikkinen

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Krista Pärmäkoski.