Uutisen päiväys

18.3.2017← Takaisin

Pärmäkoski ja Jauhojärvi onnistuivat Quebecin maailmancupissa hienosti

Krista Pärmäkosken vahva kausi sai jatkoa myös lauantaina, kun maailmancupin kokonaiskisan kakkossijasta taisteleva suomalaisnainen hiihti 10 kilometrin perinteisen kisassa kolmanneksi Kanadan Quebecissä. Miesten 15 kilometrin taistossa paras sinivalkoinen oli 11:nneksi sivakoinut Sami Jauhojärvi.

Kanadan minitourilla parhaana suomalaisena kuudentena oleva Krista Pärmäkoski painoi lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisassa hienosti kolmanneksi muutamista vastoinkäymisistä huolimatta.

Esimerkiksi vajaan kolmen kilometrin jälkeen suomalainen oli vasta 21:nnella sijalla, tosin vain reilut kahdeksan sekuntia kärjestä.

"Siinä oli vähän tapahtumia, sen takia tipahdin aika kauas alussa. Ei ollut missään nimessä taktiikka, yritin olla keulassa heti mahdollisimman alussa. Toinen hässäkkä oli, kun tultiin haarakäyntiin. Ihan olen tyytyväinen, mutta sinänsä harmittaa, kun oli hyvä päivä eikä olisi tullut alun törmäyksiä, niin olisi voinut taistella tänään vielä paremmista sijoituksista", Pärmäkoski kertoi varsin värikkäästä päivästä.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen hiihti 10:nneksi, Laura Mononen 11:nneksi, Aino-Kaisa Saarinen 13:nneksi ja Anne Kyllönen 26:nneksi.

Ennen sunnuntaista maailmancup-kauden päätöstä Pärmäkoski on kokonaiskisassa upeasti kakkosena, 76 pistettä Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä edellä.

"Vielä on mahdollisuus podiumille. Kokonaiscupin kannalta kuitenkin tarkkailen tilannetta, Östbergin kanssa taistellaan kakkospaikasta. Hänen selkäänsä janoan", Pärmäkoski alleviivasi viitaten ensiksi Kanadan kiertueen kokonaistilanteeseen ja sen jälkeen jännittävään maailmancupin taulukkoon.

Naisten kisan voitto meni Norjan Marit Björgenille. Cupin kärkinimi, Björgenin maannainen Heidi Weng oli kakkonen ennen kauden suomalaiskomeetta Pärmäkoskea.

Miesten kisassa parasta suomalaisvauhtia piti Sami Jauhojärvi. Ilmeisen nousujohteisen urakan tehnyt urheilija oli lauantain kilpailussa 11:s.

"Harvemmin on kisassa tullut hiihdettyä taaksepäin, mutta tänään oli lähtösuoralla sellainen hässäkkä, että porukka valui ja tuli mentyä muutama metri taaksepäin, että sai pidettyä sauvat ehjänä. 400 metrin jälkeen olin 200 metriä keulaa perässä, sieltä oli aika kova työ ensimmäisen kierroksen aikana päästä edes jonkin sortin pelisijoille. Sitten koitin puskea ja hakea pelipaikkoja", Jauhojärvi aloitti, ja jatkoi:

"Sopiva puistohiihtorata, joka sopii meikäläiselle. Paljon terävää nyppylää, paljon loivaan ylämäkeen pukattavaa tasatyöntöpätkää, missä olen vahvimmillani. Kulki kyllä tosi hyvin, yksi kauden parhaista pertsan kisoista. Jos MM:t olivat paras, niin tämä ei kauas heittänyt siitä. Harmittavasti joutui lähtemään viimeisenä tuosta 400 metrin jälkeen. Hyvä syöttö oli", tyytyväisen oloinen suomalainen sanoi.

Iivo Niskanen oli lauantaina 15:s, kiertueella parhaana suomalaisena hienosti 10:ntenä oleva Ristomatti Hakola 17:s, Matti Heikkinen 26:s ja Lari Lehtonen 36:s.

Tiukan kilpailun voittajaksi sivakoi Norjan Johannes Hösflot Kläbo ennen maanmiestään Niklas Dyrhaugia, Venäjän Alexander Bessmertnih painoi puolestaan kolmanneksi.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Naisten Quebecin minitourin tilanne
Naisten maailmancupin tilanne

Miesten kisan tulokset
Miesten Quebecin minitourin tilanne
Miesten maailmancupin tilanne

Suomalaisten kommentteja lisää Soundcloudissa

KUVA: SHL / Teemu Moisio