Uutisen päiväys

1.1.2018← Takaisin

Pärmäkoski kiri neljänneksi Tour de Skin takaa-ajossa

Krista Pärmäkoski nousi hyvällä vapaan hiihdolla neljänneksi Tour de Skin kolmannessa osakilpailussa. Kerttu Niskanen oli kilpailun kuudes. Miehissä Iivo Niskanen oli yhdeksäs.

Tour de Ski jatkui vapaan takaa-ajomatkoilla ennen yhden päivän kilpailutaukoa. Kymmenen ja viidentoista kilometrin vapaan kilpailut olivat viimeiset Sveitsin Lenzerheidessa.

Naisissa Krista Pärmäkoski lähti matkaan noin puolitoista minuuttia kärjen takana kahdeksantena. Pärmäkoski hiihti pian niin Yhdysvaltain Sophie Caldwellin kuin kuudentena lähteneen Kerttu Niskasen kiinni ja vuorovedoin suomalaiset tekivät yhdessä töitä saavuttaen ensin Venäjän Natalia Nepryajevan ja hieman ennen maalisuoraa myös Yhdysvaltain Sadie Björnsenin.

”Tänään taktiikkana oli se, että alussa pitää malttaa ja loppua kohden kiristäen sitten. Kisan aikana sovittiin Kepan kanssa, että vuoro vedolla. Alussa olisi voinut toki tasaisella vetää vähän kovempaa. Varmasti ihan hyvä taktiikka oli”, mietti Pärmäkoski.

Pärmäkoski on tourin tilanteessa nyt neljäntenä kaksi minuuttia johtavaa Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä perässä.

Naisten takaa-ajossa Aino-Kaisa Saarinen oli kilpailun 19:s, Laura Mononen 21:s ja Anne Kyllönen 36:s. Kyllönen päättää Tour de Skin urakkansa Lenzerheideen, eikä jatka touria loppuun asti.

Miehissä Ristomatti Hakola lähti matkaan viidentenä ja Iivo Niskanen seitsemäntenä. Pienien erojen sisällä lähteneet miehet hiihtivät pitkän pätkän letkassa.

”Ihan ok, paremmat tuntemukset oli kuin eilen ladulla. Mutta sitten letkan viimeinen sija jäi käteen tuossa loppukahinoissa. Ei vielä löydy sieltä semmoista viimeistä suorituskykyä”, kertoi Niskanen.

Niskanen on menestynyt hyvin perinteisen sprintissä myös alkukaudesta, ja tavoitteena on jatkaa hyviä sprinttihiihtoja Oberstdorfissa.

”Yritetään, yriteään…välierä ja finaalipaikkaa lähdetään hakemaan, mielenkiinnolla kohti Oberstdorfin sprinttiä, johon on suunniteltu, että se on viimeinen kisa tällä tourilla”, lopetti Niskanen.

Miehissä Ristomatti Hakola taipui lopulta 18:nneksi. Antti Ojansivu oli 43:s, Kusti Kittilä 59:s, Ari Luusua 63:s ja Martti Jylhä 66:s.

Joukkue matkustaa Oberstdorfiin jo tänään maanantaina ja edessä on välipäivä ennen perinteisen sprinttiä.

”Välipäivänä käydään hiihtämässä ja hyvä lihashuolto siihen, riittävästi ravintoa, niin palautuu Oberstdorfin kisoihin. Ja siellä pertsan sprintti, jossa pitäisi onnistua, kun on bonussekunteja tarjolla. Taas uudenlainen keli, niin varmasti pitää taas testata myös suksia”, valaisi Pärmäkoski seuraavan päivän agendaa.


Urheilijoiden kommentteja

Krista Pärmäkoski
Kerttu Niskanen
Aino-Kaisa Saarinen

Iivo Niskanen
Ristomatti Hakola
Kusti Kittilä


Naisten tulokset

10 km vapaa, takaa-ajo
Tour de Ski -tilanne

Miesten tulokset

15 km vapaa, takaa-ajo
Tour de Ski -tilanne