Uutisen päiväys

6.3.2016← Takaisin

Pärmäkoski kahdeksas naisten takaa-ajossa

Ski Tour Canadan neljäntenä kilpailupäivänä suomalaisittain parasta antia oli Krista Pärmäkosken panos. Maailmancupin kokonaistilanteessa seitsemäntenä oleva hiihtäjä sivakoi naisten 10 kilometrin vapaan takaa-ajossa kahdeksanneksi.

Tasaisen hyvää työtä Kanadassa läpi kiertueen avauspuoliskon tehnyt suomalainen oli myös lauantain urakkaansa tyytyväisen oloinen.

“Taktisesti hyvä hiihto, toki olisi pystynyt ehkä vetämään jossain välissä. (CharlotteKalla halusi hoitaa sen homman, en lähtenyt vetämään välissä. Kuitenkin vauhti oli ihan ok, peesistä oli hyötyä, siinä pääsi helpolla ja lopussa oli varaa kiristää. Ihan hyvä fiilis jäi kroppaan”.

“Ensimmäisen kierroksen vedin aika kovaa, se oli ehkä vaikea. Sen jälkeen tuntui, että olisi vaikka kuinka pitkästi pystynyt hiihtämään. Tästä on kiva jatkaa Canmoreen”, Pärmäkoski pohti.

Kaikki suomalaiset ylsivät lauantaina 16:n parhaan joukkoon, kun Kerttu Niskanen oli 12:s, Anne Kyllönen 15:s ja Laura Mononen 16:s.

Kisa oli jälleen kolmoisvoiton ottaneiden norjalaishiihtäjien juhlaa, sillä Heidi Weng vei voiton pysäytettyään kellot maalissa aikaan 24.18 minuuttia. Therese Johaug oli kakkonen jäätyään loppukirissä maannaisestaan ainoastaan yhden kymmenyksen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen hiihti puolestaan kolmanneksi.

Venäjän Sergei Ustjugov kuittasi voiton miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajossa. Norjan Petter Northug Jr. ja Emil Iversen valtasivat palkintokorokkeelta seuraavat paikat. Matti Heikkinen oli parhaana sinivalkoisena urheilijana 23:s.

“Tänään hyvä, nousujohteinen hiihto. Porukassa kovavauhtista hiihtämistä 12 kilometriä, viimeisellä kolmosella pystyi tekemään eroja ja oikeastaan viimeisen puolentoista kilometrin aikana löytyi sellaista oikeaa ajamisen iloa paikoitellen”, Heikkinen valaisi hiihtoaan.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen sijoittui 41:nneksi, Matias Strandvall 46:nneksi, Anssi Pentsinen 61:nneksi ja Martti Jylhä 64:nneksi.

Seuraavaksi Canmoreen suuntautuva kiertue on viikovaihteen tauolla, sillä seuraavat kilpailut ovat ohjelmassa tiistaina. Naiset ja miehet kilpailevat tuolloin perinteisen sprinteissä.

“Nyt mennään korkealle. On mielenkiintoista, miten kroppa sopeutuu siihen korkeaan ilma-alaan. Lähtökohdat on kaikille samat, kukaan ei ole voinut mennä etukäteen valmistelemaan korkealle. Uskon, että siellä tulee hyviä kisoja”, Pärmäkoski pohti tulevaa.

Tulokset:
Naiset
Miehet

Kommentit:
Krista Pärmäkoski
Anne Kyllönen
Kerttu Niskanen
Laura Mononen

Matti Heikkinen
Lari Lehtonen
Martti Jylhä ja Matias Strandvall
Anssi Pentsinen

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Krista Pärmäkoski. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.