Uutisen päiväys

20.12.2015← Takaisin

Pärmäkoski johti hienoa suomalaisnaisten päivää

Krista Pärmäkosken kakkossija huipensi suomalaishiihtäjien viikonlopun Toblachissa. Naisten perinteisen kympillä suomalaispanos oli muutenkin huikea, sillä koko viisikko oli 14 parhaan joukossa. Pärmäkosken jälkeen Anne Kyllönen oli kuudes, Laura Mononen seitsemäs, Kerttu Niskanen 9:s ja Riitta-Liisa Roponen 14:s. Voiton vei Therese Johaug.

”Tämä tuli kovalla hiihdolla. Tiesin, että pitää kovaa lähteä liikkeelle, ja ensimmäisen tasaisen tulinkin tasuria aika kovaa ja olin vain kaksi perässä Thereseä. Siellä minulle huudeltiinkin, että ’rauhoita, rauhoita, rentoa hiihtoa’. Ekalla kierroksella pitkässä nousussa päätin, että pitkää, rentoa hiihtoa – nousu tuntuikin yllättävän lyhyeltä. Hiihto oli helppoa alusta asti. Toinen kierros tuli tosi hyvin. Nyt on todella hyvä fiilis, oli ehjä ja hyvä suoritus. Kun kuulin olevani neljäntenä ja mahdollisuus palkintopallille, päätin, että tänään se hoidetaan”, Pärmäkoski sanoi.
Miesten kilpailu ei sujunut suomalaisilta yhtä hyvin, sillä 15 kilometrillä Ristomatti Hakola oli parhaana 32:s. Kilpailun voitti Martin Johnsrud Sundby.
”Ei kai se huono ole olla paras suomalainen. Raskas rata on 15 kilometriä tasatyöntää”, Hakola tuumi.
Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 42:s, Matias Strandvall 50:s, Anssi Pentsinen 55:s ja Matti Heikkinen 71:s.
Strandvall hämmästeli ensimmäisen kierroksen vauhtia.
”Eka kiekka tuntui kyllä tosi pahalta, mutta kyllähän tätä loppupeleissä pystyisi jauhamaan pitkäänkin. Minulle oli oikea valinta (ilman pitoja), vire on sellainen, etten olisi kyllä pidoilla pystynyt.”, Strandvall sanoi.
Anssi Pentsinen totesi käyneensä 15 kilometriä lenkillä.
”Ei tuntunut hääviltä. Olisin pidoilla saanut ehkä paremman suorituksen, mutta hyvää treeniä tuli. Jalat olivat vähän väsyneet. Tour de Skille lähden ainakin parempaa suoritusta tekemään.”

Pärmäkosken kommentit videona Facebookissa

Muita urheilijakommentteja Soundcloudissa:
Anne Kyllönen
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Riitta-Liisa Roponen
Sami Jauhojärvi
Matti Heikkinen