Uutisen päiväys

9.3.2016← Takaisin

Pärmäkoski ja Kyllönen onnistuivat sprintissä mahtavasti

Ski Tour Canadan viides osakilpailu sujui suomalaisittain upeissa merkeissä, sillä Krista Pärmäkoski ylsi naisten sprintissä peräti neljänneksi ja Anne Kyllönen viidenneksi. Miesten puolella paras sinivalkoinen urheilija oli 14:nneksi sivakoinut Matias Strandvall.

Upeasta sijoituksesta huolimatta Krista Pärmäkosken päivään mahtui myös muutamia vastoinkäymisiä. Kaikkiaan suomalaisen kisa sujui kommenteista päätellen nousujohteisesti, vaikka finaalivaiheessa bensa oli koneesta varsin vähissä.

“Tosi raskas päivä oli, aika-ajo meni tosi huonosti. Ei meinattu löytää millään pitoa sukseen, omalla kohdalla oli vähän tekniikan kanssa hakemista siinä. Vielä 14 minuuttia ennen starttia testailin suksia, ei ollut valmistautuminen ihan paras mahdollinen”, Pärmäkoski pohti.

“Eriä hiihdin taktisesti fiksusti, mutta finaalissa oli kyllä kaikki paukut syöty ennen starttia. Tietysti taisteluvoitto oli neljäs sija, sivusin urani parasta sprinttisijaa, pitää olla ihan tyytyväinen”, päivän paras suomalainen summasi.

Norjan Maiken Caspersen Falla nappasi Kanadan kiertueen viidennen kisan voiton ennen maannaisiaan Astrid Uhrenholdt Jacobsenia ja Ingvild Flugstad Östbergiä. Pärmäkosken jälkeen viidenneksi sivakoi Anne Kyllönen. Kerttu Niskanen oli 13:s ja Laura Mononen 23:s.

“Ihan hyvä päivä, tulihan se sprintin finaali tällekin kaudelle. Kiva, että sprintti taas kulkee pitkästä aikaa. Tänään alkoi asiat vähän loksahtelemaan kohdilleen, alkutour on ollut vaikea, mutta en ole luovuttanut. Tämä oli tosi tärkeä päivä, ehkä finaaliin olisi pitänyt vaihtaa tuore suksipari, kun on niin lämpimät olosuhteet. Mutta en jää jossittelemaan, finaalipaikka on hyvä suoritus”, Kyllönen hekumoi.

Miesten kisassa suomalaisista parhaiten onnistui Matias Strandvall päädyttyään 14:nneksi. Voiton vei Italian Federico Pellegrino ennen Norjan Eirik Brandsalia ja Ranskan Maurice Manificatia.

“Harmittaa, meillä oli sellainen suksi, että huoltokopilta annettiin mahdollisuus voittoon asti. Oli aivan maaginen suksi, ihan hyvä fiilis, vaikka olen taistellut flunssan kanssa kaksi viikkoa”, Strandvall pyöritteli.

“Yllättävän hyvin toimi kroppa ja harmittaa vaan, kun on liian huono loppukirissä. Sitä pitää todellakin petrata ensi vuoteen”, kiertueen kesken jättävä ja keskiviikkona Suomeen matkaava Strandvall summasi.

Muista sinivalkoisista urheilijoista Strandvallin tapaan kiertueen keskeyttävä Anssi Pentsinen oli 23:s, Martti Jylhä 35:s, Matti Heikkinen 51:s ja Lari Lehtonen 67:s.

Maailmancupin päättävä Kanadan kiertue jatkuu keskiviikkona yhdistelmähiihdoilla.

Tulokset:
Naiset
Miehet

Suomalaiset kommentit:
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Anne Kyllönen

Lari Lehtonen
Matias Strandvall
Anssi Pentsinen
Martti Jylhä

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Krista Pärmäkoski.