Uutisen päiväys

11.2.2016← Takaisin

Pärmäkoski ja Ketelä välieriin Tukholmassa

Krista Pärmäkoski ja Toni Ketelä pitivät parasta suomalaisvauhtia torstaina, kun maastohiihdon maailmancup jatkui Tukholmassa sprinttikisoilla. Pärmäkoski sivakoi naisissa 12:nneksi ja Ketelä miehissä yhdeksännelle sijalle.

Torstain parhaan suomalaisnaisen mukaan päivä oli haastava. Jälleen kerran saavutettu välieräpaikka kuitenkin luonnollisesti lämmitti mieltä.

“Vaikea päivä kokonaisuutenaan, ei missään vaiheessa ollut helppoa hiihtoa. Tietysti hieno homma, että pystyi taas hiihtämään välieriin, ne ovat kuitenkin harvinaista herkkua. Kaikissa tämän vuoden pertsan sprinteissä välieriin tai paremmin. Ihan perushyvä veto", Pärmäkoski pohti.

Muista sinivalkoisista Anne Kyllönen oli 13:s, Kerttu Niskanen 14:s, Mona-Liisa Nousiainen 26:s ja Katri Lylynperä 43:s.

Kisan kaksi ensimmäistä sijaa meni Norjaan, kun jo karsinnoissa nopeinta vauhtia pitänyt Maiken Caspersen Falla oli ykkönen ja Ingvild Flugstad Östberg kakkonen. Stina Nilsson oli kotiyleisön edessä kolmas.

Maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä on edelleen Norjan Therese Johaug ennen maannaisiaan Östbergiä ja Heidi Wengiä. Kymmenen joukossa suomalaisista ovat kuudennen sijan ja seitsemännen sijan Pärmäkoski ja Niskanen sekä kymmenettä paikkaa hallussa pitävä Kyllönen.

Miesten puolella Toni Ketelä ylsi siis hienosti kymmenen parhaan joukkoon oltuaan yhdeksäs. Karsinnoissa peräti viidenneksi sivakoinut suomalainen kuvaili päiväänsä onnistuneeksi sen jäädessä plusmerkkiseksi.

“Tasainen päivä, hyvä aika-ajo. Erissä mentiin pidoilla koko ajan, Drammenin jälkeen ei ollut hirveästi luottoa tuohon tasatyöntöön. Sillä mentiin tänään kymppisakkiin ja siihen voi olla tyytyväinen. Drammenin jälkeen pelasti aika paljon olotilaa tämä, plussalle jää tämä päivä”, Ketelä tiivisti.

Venäjän Nikita Kriukov kuittasi torstain kisan voiton, kakkoseksi hiihti Norjan Ola Vigen Hattestad ennen maanmiestään Petter Jr. Northugia. Maailmancupin kärjessä on norjalainen Martin Johnsrud Sundby perässään Finn Haagen Krogh ja Northug.

Ketelän jälkeen muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 13:s, Matias Strandvall 15:s, Martti Jylhä 33:s, Ari Luusua 42:s ja Lasse Paakkonen 54:s.

Kuvassa Toni Ketelä.

Tulokset:
Naiset
Miehet

Suomalaisten kommentit Hiihtoliiton Soundcloudissa:
Katri Lylynperä
Krista Pärmäkoski
Kerttu Niskanen
Anne Kyllönen

Toni Ketelä
Ristomatti Hakola
Matias Strandvall
Martti Jylhä
Lasse Paakkonen