Uutisen päiväys

5.3.2016← Takaisin

Pärmäkoski ja Jylhä upeasti välieriin Quebecissa

Maastohiihdon Ski Tour Canada jatkui perjantaina Quebecissa, jossa ohjelmassa olivat vapaan sprinttihiihdot. Naisissa suomalaisittain paras oli 12:nneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski, miehissä Martti Jylhä puolestaan sivakoi upeasti yhdeksännelle sijalle.

Päivän parhaan suomalaisnaisen perjatainen urakka vaikutti kommenttien perusteella jäävän plusmerkkisen puolelle.

“Aika-ajo oli tosi vaikea, ei oikein urheilija ollut hereillä siinä vaiheessa. Onneksi se riitti jatkoon”, Pärmäkoski aloitti, ja jatkoi:

“Alkuerä oli tosi hyvä, välierässäkin oli tosi hyvää menoa. Vasen suksi olisi pitänyt olla 15 senttiä lyhyempi, niin olisin päässyt siitä kohtaa ohitse, mitä suunnittelin. Pienestä kiinni, meno oli ihan hyvän tuntuista. Toivottavasti jatkuu vire huomiselle (lauantaille) takaa-ajoon”, suomalaisurheilija summasi.

Muista sinivalkoisista hiihtäjistä Kerttu Niskanen oli Ski Tour Canadan kolmannessa osakilpailussa 19:s, Laura Mononen 28:s ja Anne Kyllönen 35:s. Kilpailun voiton vei nimiinsä Ruotsin Stina Nilsson ennen norjalaisia Maiken Caspersen Fallaa ja Heidi Wengiä.

Miesten sprinttikisassa päivän ykkössuomalainen oli Pärmäkosken tapaan välieriin yltänyt Martti Jylhä. Upeasti yhdeksänneksi sivakoinut Jylhä oli päiväänsä luonnollisesti ilmeisen tyytyväisen oloinen.

“Tilanteeseen nähden hieno homma, että kymppijoukkoon sijoittuu. Oli kova kisa, kovaa hiihdettiin alkuerässä. Siitä hyvin palautuneena pääsi välierään. Vähän myöhässä olin joka paikassa. Ahtaaksi kävi tilat koko ajan, kun yritti iskeä porukassa mukaan. Nämä maailmancupin kisat ovat pienistä asioista kiinni.”

“Nyt pitää alkaa keskittymään Canmoren kisoihin, siellä minulle on tärkeä se perinteisen sprintti”.

Matias Strandvall sijoittui maailmancupin päätöskiertueen kolmannessa kisassa 27:nneksi. Aika-ajoon jääneistä suomalaisista Matti Heikkisen sijoitus oli 35:s, Anssi Pentsisen 55:s ja Lari Lehtosen 62:s.

Sprintin voiton nimiinsä vei Ranskan Baptiste Gros. Kanadalainen Alex Harvey taipui toiseksi, Venäjän Sergei Ustjugov puolestaan pinkoi kolmannelle sijalle.

Kiertue jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa ovat naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajot.

Tulokset:
Naiset
Miehet

Suomalaisten kommentit:
Krista Pärmäkoski
Kerttu Niskanen
Laura Mononen
Anne Kyllönen

Martti Jylhä
Matias Strandvall
Matti Heikkinen
Anssi Pentsinen
Lari Lehtonen

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Martti Jylhä. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.