Uutisen päiväys

29.3.2015← Takaisin

Pärmäkoski hiihti SM-kultaa

Naisten 30 kilometrin vapaan Suomen mestariksi Rukalla hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski. SM-hopeaa otti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen hiihti pronssille.

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski hiihti naisten 30 kilometrin väliaikalähtökisan voittajaksi Rukalla: ”Vaikean kauden jälkeen totta kai Suomen mestaruus on mukava ja se on tämän kauden ensimmäinen Suomen mestaruus, niin on aivan mahtava lopettaa tähän kausi. Ei varmasti kellään ollut helppoa tänään. Oli varmasti väsyneiden naisten taistelu ja minä olin niistä tänään vahvin.” Pärmäkosken voittoaika Rukalla oli 1.22,07.

Pärmäkoski toimi kisassa myös vetoapuna hopealle hiihtäneelle Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monoselle, joka jäi voittajalle 1.02,2. ”Ihan varmasti oli apua. Oli vähän heikkoja hetkiä tuossa. Harmitti, kun olin huono veturi. Yhden mäen vedin ja alkoi tuntumaan siltä, että jalat kohta kramppaa, ei ollut kovin kaukana se. Nyt meni juotot vähän huonosti ja se varmaan vaikutti siihen, että oli heikko olo. Peesissä on aina vähän rennompi tulla”, Mononen kertoo.

Mitalit jaettiin selvillä eroilla, sillä kolmanneksi sijoittunut Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen jäi viitisenkymmentä sekuntia hopeasta. ”Kolmekymppiä, vaparilla, väliaikalähdöllä ei paperilla ole ihan mun vahvimpia matkoja. Lähdin sillä mielellä liikkeelle, että haluan tänään mitalin ja lähdin siitä tosissaan taistelemaan. Sykemittarin kellokin sanoi maalissa, että saavutit tavoitteesi, niin mä olen ihan samaa mieltä kellon kanssa.”

Mitalikolmikon haastattelu kokonaisuudessaan.

Tulokset julkaistaan kisajärjestäjän sivuilla