Uutisen päiväys

11.3.2016← Takaisin

Pärmäkosken vuoro kivuta palkintokorokkeelle

Suomalaisväriä nähtiin jälleen palkintokorokkeella, kun Ski Tour Canada jatkui perjantaina naisten 10 kilometrin vapaan kisalla. Krista Pärmäkoski taisteli hienosti kolmanneksi väsymyksestä huolimatta.

Kovan taistelun jälkeen upeasti palkintokorokkeelle kivunnut suomalainen aloitti urakkansa rauhallisesti ilmeisen yllättävien olosuhdemuutosten vuoksi.

“Varmaan väsyttää muitakin, mutta väsyttää kyllä itseänikin. Aika taistelukisa oli tämäkin, keli pehmentyi selkeästi siitä, mitä se oli, kun kävin verryttelemässä ennen starttia kisaladulla. Se yllätti. Ajattelinkin, että pitää lähteä rauhallisesti”, suomalainen avasi.

“Tietysti oli hyvä, että kuuli koko ajan väliaikoja keulaan. Tiesin tilanteen. Periaatteessa vaikka kuuli sekunteja, niin kyllä kaikki oli koko ajan pelissä. Itse hyytyi vähiten toisella ringillä, kun malttoi aloittaa rauhallisesti ensimmäisen”, Pärmäkoski kertoi.

Maailmancupin kokonaiskisassa nyt parhaana suomalaisena viidentenä oleva urheilija oli päivän päätteeksi luonnollisesti iloinen. Kommenteista huokui jopa pieni yllättyneisyys.

“Tasainen, hyvä veto. Suksi oli todella hyvä, hyvä fiilis jäi, kun vaparilla pystyy podiumille hiihtämään. En olisi uskonut, että tänä vuonna siihen pystyn. Perinteinen on ollut parempi, mutta näköjään kaikki on mahdollista”.

Maailmancupin kauden viimeistä edellisessä kisassa Kerttu Niskanen oli kahdeksas, Anne Kyllönen kymmenes ja Laura Mononen 25:s. Voiton nappasi Norjan Ingvild Flugstad Östberg 23,0 sekunnin erolla maannaiseensa Heidi Wengiin. Pärmäkoski taipui kärkinaiselle 24,5 sekuntia.

Sesonki huipentuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on naisten 10 kilometrin perinteisen takaa-ajo.

Tulokset:
Tämän linkin takana

Suomalaisten kommentit:
Anne Kyllönen
Krista Pärmäkoski
Laura Mononen
Kerttu Niskanen

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Krista Pärmäkoski. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.