Uutisen päiväys

18.1.2015← Takaisin

Otepään parisprintissä suomalaisilla kohtuullinen päivä

  Suomen naisten ykkösjoukkue, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski, sijoittui Otepään vapaan parisprintissä viidenneksi ja toinen joukkue, Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja, kahdeksanneksi. Miesten parisprintin finaalissa Suomen ykkösjoukkue, Matias Strandvalla – Ristomatti Hakola, sijoittui yhdeksänneksi.

  Maastohiihdon maailmancupissa Suomen ykkösjoukkue, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski, oli viides ajalla 16.28,77.  ”Alkuerät meni aivan loistavasti, mulla oli aivan loistava suksi. Kokonaisuudessaan oli koko päivän hyväntuntuista hiihtoa. Ilahduttavaa oli se, että vapaa oli selvästi tämän kauden parasta hiihtoa. Tunsin itseni tänään vahvaksi ja alkuerissä pystyin vastaamaan ja jopa haastamaan maailman parhaita sprinttereitä. Etenkin alkueristä sain hyvää signaalia omasta kunnosta ja tämänhetkisestä tilanteesta. Oli tosi mukava hiihtää Kristan kanssa parisprinttiä, kun ei ole koskaan aiemmin päästy yhdessä hiihtää”, Kyllönen kuvaili päivän hiihtoaan. Pärmäkoski oli omaan hiihtonsa suhteellisen tyytyväinen olosuhteet huomioiden: ”Mun mielestä ihan ok. Hiihto oli selvästi pirteämpää kuin mitä tourilla ja jos miettii, että tiistaina on loppunut antibioottikuuri, niin ei se missään nimessä voi valmista olla. Askel taas parempaan päin, kuin mitä eilen. Tärkeintä oli saada hyvä, ehjä suoritus ja sen onnistuin saamaan. Aika pehmyt latu oli, mutta pystyssä pysyttiin, niin se on tärkeintä. Falk kaatui, jouduin aika rajun väistöliikkeen tekemään. Sillä tavalla ahdasta oli kyllä meilläkin.”

  Suomen naisten parisprintin kakkosjoukkue Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja hiihtivät kahdeksanneksi ajalla 16.30,99.  ”Mulla kulki tänään huomattavasti paremmin mitä eilen. Voin sanoa, että oli ihan mallikasta menoa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella irtosi loikka skeitilla, ja ihan pirteet suoritukset. Jopa tuntui, että lopussa olisi ollut hiukan enemmänkin varaa. Tuntui, että tänään oli mono ihan syönnillään. Kauden parasta skeittiä”, Saarinen iloitsi kisan jälkeen. Myös Sarasoja-Lilja kehui joukkuekaveriaan. Omaan suoritukseensa hän ei ollut täysin tyytyväinen: ”Aikku hiihti aivan upeasti. Ei välttämättä hiihto ollut aivan parasta, mutta selvästi parempaan päin kuin eilen, mutta tietysti tämä on mulle parempi tyyli ja matka. Kyllä vähän jäi hampaankoloon.”

  Sauvarikosta lisäsävyä miesten kisaan

  Miesten 6x1,5 kilometrein vapaan parisprintissä miesten ykkösjoukkue Matias Strandvall - Ristomatti Hakola sijoittuivat yhdeksänneksi ajalla 20.07,92 sekuntia Venäjän voittajajoukkueelle jääneenä. Kaksikolla oli alkuerässä myös yksi sauvarikko. ”Meillä meni vaihto vihkoon. Viimeisessä vaihdossa, minä päätin polkaista tai Rise pikemminkin laittaa sauvansa mun haarojen väliin. Mä annoin heti oman sauvan Ristomatille, jolla se hiihti kuusisataa metriä. Ruotsin pojille kävi just samalla tavalla. Ei mitään erityistä”, Strandvall kertoo sauvarikosta. Hakola kommentoi samaa selkkausta seuraavalla tavalla: ”Sauva eksyi Matun haaroihin, kun sillä on liian leveät haarat. Se paukahti ja mulla jäi sauvasta kymmenen senttiä käteen. Matu antoi salamana oman sauvansa. Sillä mä survoin hetken matkaa ennen kuin sain uuden sauvan. Hirveen hapon iski, kun alusta saakka työnsin täysillä. Just päästiin ajalla jatkoon. Kivempi se ois podiumilla olla, en mä voi tyytyväinen olla, mutta tässä oli kovia poikia vastassa ja kaikennäköistä sählinkiä. Oli tietysti hienoa kokea ensimmäistä kertaa maailmancupissa parisprinttiä. Kyllä kilpahiihto on mukavaa hommaa.”

  Suomen miesten toinen joukkue, Anssi Pentsinen ja Juho Mikkonen, sijoittuvat parisprintissä 14:nneksi.